Basim Naim: Mısır Mahkemesi, Kararından Derhal Geri Dönmelidir…

  • 02 Şubat 2015
  • 819 kez görüntülendi.
Basim Naim: Mısır Mahkemesi, Kararından Derhal Geri Dönmelidir…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Dairesi Başkan Yardımcısı Basim Naim, Mısır yönetimini İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı “terör örgütü” ilan eden Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin bu kararından derhal geri dönmeye davet etti.

İran Haber Ajansı (IRNA)’ya konuşan Naim, arzu edilenin aksi tesirlerinin olmaması ve Mısır’ın uzlaşı, işgal rejimiyle ateşkes gibi hayati öneme sahip birçok dosyadaki rolünün sürmesi için karardan geri adım atılması olduğunu söyledi.

“Siyasi” olarak nitelediği kararın Mısır medyasının kışkırtmalarının bir sonucu olduğunu ifade eden Naim, Filistinli tüm grupların komşu Mısır’ın güvenlik ve istikrarı konusunda duyarlı olduğunu belirtti.

Son gelişmelerin kararın tehlikelerini Mısırlı yetkililere aktaracak açık bir Filistin siyasi tavrını gerektirdiğini kaydeden Naim, Hamas’ın hareketi Mısır’la çatışmaya sürüklemek isteyen karanlık çevrelere fırsat vermeyeceğini vurguladı.

Basim Naim, Hamas’ın dikkatlerini işgalciye karşı mücadeleden başka bir yöne çekilmesine de izin vermeyeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.