Basra halkı İran konsolosluğuna saldırıyı kınadı

  • 17 Eylül 2018
  • 1.826 kez görüntülendi.
Basra halkı İran konsolosluğuna saldırıyı kınadı

Basra halkı, Cumartesi günü düzenlediği gösteriyle, İran’ın bu kentteki konsolosluk binasının bir grup kandırılmış kişilerce saldırıya uğramasını protesto etti ve kınadı., Irak ve İran bayraklarını taşıyan Basra halkı, Irak halkı ve hükümetinin düşmanların oyunları ve Amerika’nın Irak’ın içişlerine yönelik müdahaleci girişimleri karşısında son derece uyanık ve dikkatli olunmasını istedi.

Protesto gösterisinde ayrıca, Ayetullah Sistani’nin Irak’ta yeni bir Irak hükümetinin kurulmasına dair yaptığı vurgular ve yolgöstericiliğine bağlı kalınmasına yönelik slogan attılar.

Geçtiğimiz günlerde Basra kenti huzursuzlukla karşı karşıya kalmış; bunun sonucunda bazı göstericiler güvenlik güçlerine ve halka saldırmışlar ve bu saldırılarda halktan ve güvenlik güçlerinden ölen ve yaralananlar olmuştu.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi de, İran halkına hitaben yayınladığı mesajda, geçen hafta Basra’da bir grup isyancının İran ve Irak arasındaki ilişkileri bozmaya çalışan düşmanların oyunlarına geldiğini belirterek, İran’ın Basra konsolosluk binasına saldırıyı kınadı ve bu saldırıda parmağı olanların tutuklanıp yargıya teslim edileceğini bildirdi.

Bu arada Irak Gönüllü halk Güçleri komutan yardımcısı Ebu Mehdi el’Mühendis de, 8 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, Gönüllü Halk Güçleri’ne bağlı istihbarat teşkilatının, Basra’daki son zamanlardaki gösterilerde ve karışıklıklarda Amerika’nın büyükelçiliği ve konsolosluğunun rolünün olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.