Basra halkından, Haşdi Şabi ve İran’a destek gösterisi

  • 17 Eylül 2018
  • 1.138 kez görüntülendi.
Basra halkından, Haşdi Şabi ve İran’a destek gösterisi

Basra sakinlerinden yüzlerce kişi Haşdi Şabi ve İran’a destek gösteri düzenleyerek, bazı tarafların bu vilayetteki halk itirazlarının temel amacından saptırma çabalarını kınadılar.

Basra halkı kentin sokaklarında düzenlediği gösteride, İran başkonsolosluğunun kundaklanmasını şiddetle kınadı.
Basra halkı kentin sokaklarında düzenlediği gösteride son günlerde yaşanan olaylarda hükümet binaları, Şii parti binaları, Haşdi Şabi karargahı ve İran başkonsolosluğunun kundaklanmasını şiddetle kınadı.
Bu gösteriye katılan çok sayıda Iraklı vatandaş, ellerinde İran ve Irak bayrakları ile yürüyerek “ABD asla asla”, “İsrail’e ölüm” ve “ABD’ye ölüm” şeklinde slogan attı.
Basralılar, Irak halkı ve Bağdat hükümetinden ABD’nin komploları ve müdahaleci tavrına karşı duyarlı olmasını istedi.
ABD’nin bölgesel ve İran karşıtı politikasının kınandığı gösteride yeni hükümetin kurulmasında Şii dini mercilerin yol gösterici tavsiyelerine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
İran ile Irak halkının dayanışma içinde olduğunu göstermeye çalışan Basralı gençler İran’ın önceki başkonsolosluk binasının önünü süpürerek temizlediler.
Geçtiğimiz günlerde Basra kenti huzursuzlukla karşı karşıya kalmış; bunun sonucunda bazı göstericiler güvenlik güçlerine ve halka saldırmışlar ve bu saldırılarda halktan ve güvenlik güçlerinden ölen ve yaralananlar olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.