Basra’daki Olaylar ABD’nin Projesidir

  • 09 Eylül 2018
  • 1.319 kez görüntülendi.
Basra’daki Olaylar ABD’nin Projesidir

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri; Basra’daki olaylar ABD’nin Irak’ı bölme projesinin bir parçasıdır ve eğer işler kritik bir noktaya ulaşırsa, Haşdi Şabi harekete geçecektir açıklamasında bulundu.

Asaib-i Ehli Hak Genel Sekreteri Şeyh Kays El-Hazali düzenlediği basın toplantısında; Basra’daki protestolar su yetersizliğine bağlıysa, herkes Su İşleri Bakanı’nın Sadr Hareketi’nden ve hükümetteki ilk kişinin de Haydar el-İbadi olduğunu biliyor, peki neden Sadr Hareketi ve Başbakanlık ofisleri ateşe verilmemiştir sorusunu sordu.

El-Hazali yaptığı açıklamada; “Basra’daki durum çıkmaz noktasına ulaştı, bu sebeple Haydar el-İbadi’nin istifasını talep ediyoruz” dedi.

El-Hazali, “Basra’daki mevcut olaylar, komployu açıkça ortaya koyuyor ve diğerleri Amerikan projesinin farkındadırlar. Irak halkı geçmiş yıllardan beri haklarını ihlal edenlere karşı protesto etme hakkına sahiptirler.”  vurgusunda bulundu.

Kays El-Hazali, “Basra olayları, ABD’nin Irak’ın bölünmesi projesi çerçevesinde gerçekleşiyor ve biz onlara bizleri kabile çatışmasına sürüklemelerine izin vermeyeceğiz. Eğer durum, güvenlik ve istikrarı tehdit noktasına ulaşırsa, harekete geçeceğiz. Basra halkına, başkalarının Irak’ın güvenliğini tehdit etmesine izin vermemelerini söylüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Asaib-i Ehli Hak önderi şunları söyledi: “Washington Irak’ı uluslararası komplo ve programlara dahil etmek istiyor. Amerikan’ın, Irak Başbakanı’nın Beyaz Saray’ın isteklerine uyan biri olmasını istediği, planı açıktır.”

El-Hazali, “Basra’daki Iraklı partilerin ve grupların genel merkezine yapılan saldırı, yabancı ve şüpheli planları yürütenlerin çalışmasıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.