Bataş: Trump’ın Zalimce Kararlarına Karşı Koymaya Devam Edeceğiz

  • 05 Eylül 2018
  • 1.114 kez görüntülendi.
Bataş: Trump’ın Zalimce Kararlarına Karşı Koymaya Devam Edeceğiz

Filistin Dönüş Yürüyüşleri ve Ablukayı Kırma Yüksek Milli Komitesi Başkanı Halid Bataş yaptığı açıklamada; En son olarak Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA)ya yardımı kesen ABD’nin zalimce kararlarına karşı bu yürüyüşlerin devam edeceğini vurguladı.

“Mültecilerin Haklarına Destek İçin Hepimiz Beraber” yürüyüşü sırasında yaptığı konuşmada Bataş; ABD’nin Filistin milletine karşı zalimce girişimlerinin Filistin meselesini unutturmak için olduğunu, ABD’nin tam olarak İsrail’in tarafını tutarak, Filistin’in varlığını yok etmek istediğini belirtti.

Dönüş Yürüyüşleri ve Ablukayı Kırma Yüksek Milli Komitesi Başkanı Bataş; ABD’nin kabadayı Başkanı Trump yönetiminden onurlu bir hayat ve haklarına ulaşamayacaklarına işaretle, zalimce ablukanın kaldırılması ve dönüş yürüyüşlerinin sürmesi kararını vereceklerini vurguladı.

Bataş ayrıca direnişin Filistin halkını desteklemeye devam etmekte olduğunu ve Siyonistler’in saldırıları karşısında onlar için kalkan olacaklarını ifade etti.

Bataş sözlerinin devamında, Kahire görüşmelerinin barış ve ateşkes için değil barış ve ablukayı kırmak için devam edeceğini belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı bu ayın başında UNRWA’ya mali yardımını kestiğini duyurdu.

Gazze sakinleri, 30 Mart Toprak Günü’nün 42. yıldönümü dolaysıyla “Dönüş Yürüyüşü” adlı barışçıl gösteri başlattılar ve hala her hafta devam etmektedir.

Filistinliler bu yürüyüşlerde BM Güvenlik Konseyi’nin Filistinli mültecilerin kendi vatanlarına geri dönüş hakkına vurgu yapan 194 sayılı kararnamesine vurgu yapıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.