Batı Kalemun’da Suriye ordusunun ilerlemesi devam ediyor

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.150 kez görüntülendi.
Batı Kalemun’da Suriye ordusunun ilerlemesi devam ediyor

Suriye ordusu terör örgütlerine karşı mücadeledeki başarılarının devamında dün öğleden sonra Batı Kalemun bölgesinin önemli bazı bölgelerini terör örgütlerinden kurtarmayı başardılar.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre Suriye askeri kaynakları Suriye ordusunun Lübnan İslami Direniş Güçlerinin yardımıyla Şam banliyösünde Tallalıl Mahabis, Akko ve el-Bahsat bölgelerinin teröristlerden geri almayı başardılar.

Öte yandan Suriye ordu birliklerinin radikal terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonlarını yoğunlaştırarak çok sayıda teröristi araç ve ekipmanlarıyla yok etti.

Askeri bir kaynak ordu birliklerinin nitelikli bir operasyonla Deyrezzor Kentinin Urfi Semtinde IŞİD’e ait yerin 4 metre derinliğinde 30 metre uzunluğunda bir tünelin yanı sıra terörist ve cephane taşıyan bir aracı muhtevalarıyla imha ettiklerini belirtti.

Suriye hava güçlerinin Rus hava güçleri ile işbirliği içinde Temin Tümeni yakınları, Ayyaş Depoları, Tuz Ocakları, Panorama, Ummal, Urfi ve Sabha bölgelerinde IŞİD’in mevki, siper ve araçlarını imha ettiklerini belirten kaynak; topçu birliklerimizin de katıldıkları bu operasyonlarda radikal örgütün ciddi kayıplara uğratıldıklarına dikkat çekti.

Kaynak Makabir ve askeri havalimanı yakınlarının yanı sıra Bğayliye Beldesinde IŞİD’li teröristlerle meydana gelen aralıklı çatışmalarda da radikal çetelerin sayı ve ekipmanlarıyla kayıplara uğratıldıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.