Batı Şeria’da direniş eylemi yapıldı

  • 04 Ocak 2019
  • 1.694 kez görüntülendi.
Batı Şeria’da direniş eylemi yapıldı

Filistin direniş güçleri, bir el yapımı bomba ile Batı Şeria’nin Cenin kentinin güneyindeki Yabad kasabasının girişinde işgal rejimi ordusuna ait bir devriye aracını hedef aldılar.

Dün akşam gerçekleşen eylemin ardından işgal ordusuna ait araç yanarak kül oldu. Siyonist rejim askerleri ile Filistinliler arasında Yabad’da çatışma çıktığı bildirildi.

Öte yandan işgalcilere ait 0404 haber sitesi, yaklaşık 2500 yerleşimcinin dün gece yarısı Nablus kentinin doğusuna baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde, işgal ordusunun Batı Yaka’nın kuzeyindeki tugayının komutanı Albay Sagiv Dahan, başka komutanlar ve bir grup haham ile Siyonist Yerleşimi Bölgesel Konseyi Başkanı Yossi Dagan’ın da baskına katıldığı belirtildi.

Dagan’ın yerleşimcilerin hz. Yusuf’un türbesini gündüzleri de ziyaret edebilmelerinin sağlanmasını ve işgal yönetiminden bölgenin işgal rejimi egemenliği altına alınmasını istediği kaydedildi.

Filistinli kaynaklar, işgal güçleri ve ayin yapmak için “Yusuf’un Kabri” bölgesine baskın düzenleyen yüzlerce yerleşimciyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda birçok Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.