Batı Yaka ve Gazze’de Üç Şehidin Cenazesi Kaldırıldı

  • 26 Ocak 2019
  • 1.505 kez görüntülendi.
Batı Yaka ve Gazze’de Üç Şehidin Cenazesi Kaldırıldı

Bugün (26 Ocak Cumartesi) Batı Yaka ve Gazze’de binlerce Filistinli, işgal güçleri tarafından öldürülen üç şehidin cenazesini kaldırdı. Şehitlerden ikisinin dün, birinin ise kırk dört gün önce şehit edildiği bildirildi.

Batı Yaka’da Cenin’in güneyindeki Urabe’de belde ahalisi öğle namazından sonra  şehit Hamdan El-Arıda’nın cenazesini kaldırdı. 60 şehit edilen El-Arıda’nın işgal güçleri tarafından kırk dört gün önce, 13 Aralık 2018 tarihinde Ramallah’ın kuzeyindeki El-Bire şehrinde öldürüldüğü bildirildi. İşgal güçleri işgal askerlerini ezmeye kalkıştığını ve bir işgal askerinin hafif yaralandığını iddia ederek onu öldürmüşlerdi.

Cenazeye katılanlar işgal güçlerinin bu cinayetinin intikamının alınacağını ifade eden sloganlar attılar.

Katılanlar işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik olarak gerçekleştirdiği gündelik saldırıların önüne geçilmesi için içerideki bölünmüşlüğün sonlandırılması ve bir ulusal ittifak sağlanması gerektiğini dile getirdiler.

Urabe Belediyesi Başkanı Ahmed El-Arıda da Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada işgal rejiminin Filistin halkına karşı baskıda aşırı gittiğini ve kanını hafife aldığını, yaşanan olayların da onun süregiden düşmanca tutumunun bir parçası olduğunu vurguladı.

İşgal güçleri Hamdan El-Arıda’nın cenazesini kırk üç gün rehin tuttuktan sonra dün Cenin yakınındaki Salim askeri geçiş noktasında aile efradına teslim etmişlerdi.

Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Silvad beldesinde de yüzlerce kişi, dün 16 yaşında şehit edilen Eymen Hamid’in cenazesini kaldırdı. Henüz çocuk yaşındayken şehit edilen Eymen Hamid, Aynu Birud köyü yakınındaki askeri kulelerden birindeki askerlerin attığı mermilerin göğsüne isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Gazze’de ise binlerce kişi işgal güçlerinin dün (Cuma günü) Gazze’nin doğu sınırı yakınında Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katıldığı sırada şehit ettikleri İhab Abid’in (25 yaş) cenaze törenine katıldı. Cenaze Gazze’nin güneyindeki Rafah’ta bulunan Bedir Camisi’nden kaldırıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada İhab Abid’in Rafah’ın doğusundaki bir saldırıda şehit edildiğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.