Batı Yaka’da İkisi Çocuk Beş Kişi İşgalcilerin Saldırılarında Yaralandı.

  • 21 Mart 2015
  • 685 kez görüntülendi.
Batı Yaka’da İkisi Çocuk Beş Kişi İşgalcilerin Saldırılarında Yaralandı.

İşgalci askerlerin Batı Yaka’nın değişik bölgelerinde bugün (20 Mart Cuma) yine Filistinlilere saldırdıkları, şiddet uyguladıkları ve darp ettikleri haber verildi. Bazı saldırılarında da özellikle çocukları hedef aldılar, darp edilen çocuklardan yaralananlar ve kanlar içinde kalanlar oldu.

Batı Yaka bölgesinin güney kısmında Kudüs’ün güneyinde yer alan Beytlahim şehrinde iki Filistinli çocuk işgalci askerlerin saldırıları sonucu yaralandı.

Haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgalci askerler, Beytlahim şehrinin güneyinde Yeşil Stad’ın yakınında bir etkinliğe katılan 11 yaşındaki Ahmed Yusuf Atvan’a saldırarak şiddetle dövdüler. Saldırı ve darp yüzünden bütün yüzü yara bere içinde kalan Atvan tedavi için bir hastaneye kaldırıldı.

İşgalci askerlerin bir başka saldırıları da haftalık el-Mi’sara yürüyüşüne katılanlara yönelik oldu. Buradaki saldırılarında da 13 yaşındaki Usame İyad Bureyciye’yi şiddetle dövdüler ve o da darp izleriyle birçok yerinden yaralandı.

Yürüyüş ırkçı ayrım duvarına karşı yapılıyordu. Ancak işgal güçleri yürüyüş güzergâhının önünü kapatarak yürüyenlerin, varış noktası olarak belirlenen duvara kadar ulaşmalarını engellediler. Yürüyüşçüleri dağıtmak içinde üzerlerine saldırdı ve ses bombası attılar. Bu arada 13 yaşındaki Bureyciyye’yi de şiddetle dövdüler.

İşgal güçlerinin Cuma etkinliklerine yönelik saldırılarında ayrıca üç kişi daha yaralandı. Yaralananlardan birinin gazeteci olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.