Batı Yaka’daki Gösterilerde Onlarca Kişi Yaralandı

  • 30 Nisan 2016
  • 967 kez görüntülendi.
Batı Yaka’daki Gösterilerde Onlarca Kişi Yaralandı

Filistin halkını ibadetlerinde bile rahat bırakmayan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında Mescidi Aksa’da çatışma çıktığı ve bu çatışmalarda 70’i aşkın Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre, Mescidi Aksa’nın El-Meğaribe kapısında nöbet tutan ve gençlere saldıran işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin göz yaşartıcı bombaları ile plastik mermilerine Filistinli gençler taşlarla karşılık verdiler.

İşgal güçleri dün (29 Nisan Cuma) erken saatlerde Mescidi Aksa kapılarında barikatlar kurup içeri girenlerin kimliklerini kontrol ettiler. İşgal askerlerinin bütün baskı ve engellemelerine rağmen binlerce Filistinli Mescidi Aksa’da namaz kılmak için Kudüs’e akın etti.

Dünkü Cuma namazının Yahudilerin Pesah Bayramına denk gelmesi nedeniyle işgal güçlerinin özellikle Eski Belde’de aldıkları yoğun güvenlik tedbirleri göze çarparken, Gazze’den gelmek isteyen 200 kişilik kafile Erez Kapısından geri çevrildi.

Öte yandan Siyonist işgal güçlerinin Cuma namazından sonra Mescidi Aksa’dan çıkan 36 genci tutukladıkları belirtildi.

Kudüs Enformasyon Merkezi’nin verdiği bilgiye göre, Cuma namazından sonra çıkan çatışmaların ardından Mescidi Aksa’dan çıkan Filistinli gençlerden 36’sı işgal askerlerine taş attıkları iddiasıyla tutuklanıp sorgu için Kışla Polis Merkezine götürüldüler.

İşgal güçlerinin, Yahudilerin Pesah Bayramına denk gelen bu Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Mescidi Aksa çevresinde barikatlar kurup içeri girenlerin kimliklerini teker teker kontrol ettikleri göz çarparken, bütün engellemelere rağmen yaklaşık 50 bin Filistinli dün Mescidi Aksa’da Cuma namazı kıldı.

Cuma hutbesinde Müslümanların Mescidi Aksa’yı ziyaret etmelerinin önemine değinen Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim Muhammed Ali, Mescidi Aksa ziyaretinin bütün Filistinlilere ve İslam ümmetine farz olduğunu söyledi.

Mescidi Aksa hatibi hutbesinde İsra ve Miraç’ın önemine, özelliklerine ve Mescidi Haram’ın Mescidi Aksa ile olan ilişkisine de değinerek Müslümanların buraya sahip çıkmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.