Batı Yaka’nın Kuzeyinde Filistinli Direnişçiler İsrail Devriyesine Ateş Açtı ​

  • 28 Ocak 2018
  • 1.725 kez görüntülendi.
Batı Yaka’nın Kuzeyinde Filistinli Direnişçiler İsrail Devriyesine Ateş Açtı ​

Filistinli direnişçiler dün akşam (27 Ocak Cumartesi) Cenin kentinin güneyindeki Caba’ beldesi girişi yakınlarında işgal ordusuna ait bir araca doğru ateş açtı.

Bu arada işgal güçlerinin de kentin batısındaki El-Arga beldesi çevresinde geçici kontrol noktaları kurduğu ifade edildi.

İşgal rejimi kaynakları, silahlı kişilerin hızla giden bir araçtan kuleye ateş açıldığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Filistin tv muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Caba’ beldesi girişi yakınlarında Cenin-Nablus Caddesi üzerinde Filistinli direnişçiler işgal ordusu devriyesine ateş açtı. Eylemin ardından işgal güçlerinin bölgeye yayıldığı ifade edildi.

Öte yandan işgal güçleri Cenin kentinin batısındaki El-Arga beldesine giden yol üzerinde sürpriz bir şekilde barikat kurarak yolu trafiğe kapattı ve araçları durdurarak aramaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık’ta Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinden bu yana Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ndeki temas noktalarında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.