Beşşar Esad: Batı’nın Senaryolarına Karşı Koymaya Devam Edeceğiz

  • 15 Mart 2018
  • 1.332 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Batı’nın Senaryolarına Karşı Koymaya Devam Edeceğiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’nin birliğini ve egemenliğini hedef alan Batı’nın senaryolarına karşı koyacağını söyledi.

Suriye Devlet Başkanlığı’nın Telegram hesabından açıklama yapan Beşar Esad ”Tek bir terörist kaldığı müddetçe terörizmle savaşımız bitmeyecek. Ülkemizin birliğini ve egemenliğini hedef alan Batı’nın senaryolarına karşı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Esad, IŞİD’le savaş adı altında ABD liderliğinde oluşturulan ve Suriye’de BM ya da Şam’ın izni olmaksızın operasyon yapan uluslararası koalisyonu ‘terörizmi desteklemekle’ suçluyor.

Esad yönetimiyle savaşan silahlı grupları ‘Suriyeli muhalifler’ diyerek destekleyen ABD ile müttefikleri, ‘siyasi çözüm süreci’ adı altında Esad’ın iktidarı bırakmasını talep ediyor.

ABD ile sahadaki vekil güçlerinin IŞİD’le savaştıklarını iddia ederken aynı zamanda IŞİD’le işbirliği yaptıklarına dair bugüne dek pek çok haber yayımlandı.

Esad’ın açıklaması, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel’in pazartesi günü Senato’ya verdiği brifingin ardından geldi.

”Suriye’deki çatışmalarda hükümet güçlerinin şu anda galip olduğu görülüyor” diyen Votel, önde gelen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın ”İran ve Rusya’nın desteklediği Esad, Suriye’de iç savaşı kazandı demek çok güçlü bir ifade olur mu” sorusunu da ”Bunun çok iddialı bir ifade olduğunu düşünmüyorum” diye yanıtladı.

Graham’ın ”Politikamız halen ‘Esad gitmeli’ şeklinde mi” sorusuna Votel’in ”Şu anda politikamızın bu olup olmadığını bilmiyorum. Odağımız IŞİD’in yenilmesi üzerinedir” karşılığını vermesi dikkati çekti.

Bunun üzerine Graham, ”Siz de bilmiyorsanız kimse bilemez, çünkü dünyanın o parçasıyla ilgilenmek sizin işiniz” tepkisini gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.