Bazı bölge ülkeleri tekfiri düşünceye destek veriyor

  • 13 Temmuz 2017
  • 1.298 kez görüntülendi.
Bazı bölge ülkeleri tekfiri düşünceye destek veriyor

İran dışişleri bakanılığı uluslararası ve siyasi işler genel müdürü, bölgede bir takım yönetimlerin, 10 yıllık acı bir tecrübeyi yaşamalarına rağmen halen tekfiri düşüncelere finans ve siyasi destek sağlamakta olduklarını bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre İran dışişleri bakanılığı uluslararası ve siyasi işler genel müdürü Gulam Hüseyin Dehgani Fildişi kıyısı başkenti Ebican’da düzenlenen 44. İslam İşbirliği Teşkilatı İİT Dışişleri Bakanları Otrumunda yaptığı konuşmada, tekfirciliğin, bölgede ve dünyada aşırıcılık ve terörizmin asıl kaynağı olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan’ın tekfiri ve radikal düşüncelere destek vermekte olduğuna dair bazı batılı ülkelerin yayınladıkları raporları hatırlatan Dehgani, Suudi rejiminin son 50 yıl içinde direkt olarak tekfiri düşüncenin yayılması amacıyla 87 milyar dolar yatırımda bulunduğunu bildirdi.

Başta Amerika olmak üzere batının, Suudi rejiminin tekfiri düşünceleri desteklemesi karşısında sessiz kalmalarını eleştiren İran dışişleri bakanılığı uluslararası ve siyasi işler genel müdürü,  söz konusu ülkelerin, İslam ülkeleri içerisinde birlik ve dayanışma peşinde olan İran İslam cumhuriyetine karşı ise asılsız suçlamalarla düşmanca tutum içinde olduklarını ve bununla da bölgedeki gerçekleri çarpıtmaya çalıştıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.