BBC binasında İran televizyonu muhabiri için adalet arandı

  • 19 Ocak 2019
  • 1.623 kez görüntülendi.
BBC binasında İran televizyonu muhabiri için adalet arandı

İngiltere İslami İnsan Hakları Komisyonu, birkaç gün önce ABD’de gözaltına alınan İran devlet televizyonu Press TV muhabiri Merziye Haşimi’ye adalet çağrısı için BBC binasına pankartlar astı.

İRNA’nın bildirdiğine göre İngiltere İslami İnsan Hakları Komisyonu, birkaç gün önce ABD’de gözaltına alınan İran devlet televizyonu Press TV muhabiri Merziye Haşimi’ye adalet çağrısı için uluslararası insan haklarını çiğneyenlere karşı yeni protesto tarzı olarak BBC binasına pankartlar astı.

BBC binasına asılan pankartlarda ABD polisinin İran’ın Müslüman muhabirine uygulanan kötü muamele ile ilgili görüntü ve sloganlar yer aldı. ‘Bu muhabir ABD’nin baskı politikasını deşifre ettiği için tutuklanmıştır’ ve ‘ABD polisi tarafından yargılanmadan tutuklanan muhabir’ gibi sloganlar da pankartlar yazılıydı.İngiltere İslami İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mesud Şecere gazetecilere yaptığı açıklamada, Haşimi’nin durumuna itiraz olarak BM raportörüne bu keyfi tutukluluk ile ilgili mektup yazdığını belirtti.Şecere ayrıca ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın yalanları ve twittleri dışında her hangi bir haberin yayınlanmasını istemediğini dile getirdi.ABD’de doğan İran devlet televizyonu Press TV muhabiri Merziye Haşimi, Saint Louis Lambert Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alınarak FBI ekipleri tarafından Washington’da bir polis gözaltı karakoluna götürüldü.Haşimi’ye her hangi bir suç yöneltilmemesine rağmen, kadın muhabir ailesine gözaltı merkezinde kötü muameleye tabi tutulduğunu söylediği aktarıldı. Haşimi, hapishane memurlarının onunla küçük düşürücü davrandıklarını ve başörtüsünü kaldırdıklarını ifade etti. Haşimi’nin ailesi, bir bildiri yayınlayarak, muhabirin hapishanenin genel bölümünde tutulduğunu ve elleri ile ayaklarına pranga takıldığını ifade etti. Ayrıca kadın mubabirin başörtüsü takmasının engellendiği ve küçük bir tişört ile saçlarını örttüğü belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.