Bebek Katili Siyonist İsrail İle Türkiye Anlaşması

  • 18 Ağustos 2016
  • 917 kez görüntülendi.
Bebek Katili Siyonist İsrail İle Türkiye Anlaşması

“Türkiye ile İsrail Rejimi Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı” TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Rejimi Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasına göre, İsrail, 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan Mavi Marmara olayında yakınlarını kaybeden ailelere tazminat olarak Türkiye tarafından açılacak bir hesaba 20 milyon dolar ödeme yapacak. Bu meblağ defaten ödenecek.

Söz konusu miktarın dağıtımı, benimsenebilecek dağıtım yöntemlerine uygun olarak, münhasıran Türkiye’nin yetkisinde bulunacak ve bu konuda İsrail için herhangi bir sorumluluk doğmayacak.

Türkiye ve İsrail, diğer tarafa veya onların adına hareket edenlere hukuki ya da başka bir sorumluluk yüklemeyecekleri ve bu anlayışın, taraflardan herhangi birinin veya taraflar adına hareket edenlerin cezai ya da hukuki sorumluluğu kabul ettiği yahut üstlendiği şeklinde yorumlanmayacağı konularında mutabık kaldı.

Anlaşma, İsrail’in, ülke adına hareket edenlerin ve vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti veya Türk gerçek ya da tüzel kişilerince Mavi Marmara olayıyla ilgili kendilerine yönelik doğrudan yahut dolaylı olarak Türkiye’de yapılmış veya yapılacak her türlü hukuki ya da cezai talebe ilişkin tüm sorumluluktan muaf tutulmalarını sağlayacak.

Herhangi bir Türk gerçek veya tüzel kişisince ya da bu kişiler adına, İsrail rejimi yahut gerçek veya tüzel kişilerine herhangi bir para talebi öne sürülmesi veya taleplerin sürdürülmesi halinde, yukarıdaki hükümlere bakılmaksızın, İsrail Hükümeti, onun adına hareket edenler veya İsrail vatandaşlarının tüm kayıpları, masrafları, hasarları ve harcamaları Türk Hükümetince karşılanacak.AA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.