Bedran: “Kudüs Eylemi Filistinlilerin Direniş Israrını Gösteriyor”

  • 07 Mart 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Bedran: “Kudüs Eylemi Filistinlilerin Direniş Israrını Gösteriyor”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Husam Bedran, Filistinli gencin dün işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonist askerlere yönelik yaptığı ve 7 Siyonistin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemin, Filistin halkının direniş seçeneğinde ısrar ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Dünkü (06 Mart Cuma) eylemi değerlendiren Bedran, “Dünkü kahramanca yapılan eylem Filistinlilerden Mescdi Aksa’yı kirleten, Gazze’yi kuşatan ve Batı Yaka’da yerleşim inşaatını sürdüren işgal rejimine açık ve net bir mesajdır” dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi’nin işgal rejimiyle yapılan güvenlik işbirliğine son verme kararına da değinen Bedran, kendilerinin karara olumlu baktıklarını, ancak kararın ciddiyetini ve anlamını pratikteki uygulamayla anlayacaklarını ifade etti.

Hamas’ın Filistin dışındaki sözcüsü Bedran, bu kararın ilk uygulamasının Batı Yaka’daki bütün siyasi tutukluları serbest bırakma, tutuklamalara ve ifadeye çağırmalara son verme şeklinde kendini göstermesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.