Bedran: Mescid-i Aksa’ya Yönelik Saldırıların Artması Direnişi Artıracak

  • 29 Mart 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
Bedran: Mescid-i Aksa’ya Yönelik Saldırıların Artması Direnişi Artıracak

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını artırmasına karşılık direnişin de saldırılarını artıracağını belirterek, Batı Yaka’daki mücahitlerin Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

İşgal güçlerinin dünden bu yana Mescid-i Aksa bekçilerini gözaltına almasının tehlikesine dikkat çeken Bedran, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın çağrılarının yoğunlaştığını ifade etti.

Mescid-i Aksa bekçileri gözaltına alınırken işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun da işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerine yeniden Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme izni verdiğini söyleyen Bedran, “Heykel Kadınları” adlı Yahudi örgütünün yaklaşık iki hafta sonra başlayacak Yahudi bayramında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Bedran, Kudüs kenti ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan gençleri ve tüm Mescid-i Aksa aşıklarını Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağıran kampanyaya övgüde bulunarak, Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrılarının etkinleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Yahudi arkeologların Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskın sırasında bir arkeoloğun Mescid-i Aksa’dan taş çalma girişiminde bulunması üzerine Mescid-i Aksa bekçileri Siyonist arkeoloğa engel olmuş ve bu sırada işgal güçleriyle Mescid-i Aksa bekçileri arasında gerginlik yaşanmıştı. Söz konusu olayın ardından işgal güçleri dünden bu yana on bekçiyi gözaltına alırken dördünü bu sabah erken saatlerde serbest bıraktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.