Behram Kasımi: Amerika’nın Suriye’ye askeri saldırısı bu ülke halkının zaferinin göstermekte

  • 16 Nisan 2018
  • 1.024 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: Amerika’nın Suriye’ye askeri saldırısı bu ülke halkının zaferinin göstermekte

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerika, Fransa ve İngiltere’nin kimyasal silahlar bahanesiyle Suriye aleyhindeki saldırısının, büyük Suriye halkının onlar ve terörizm karşısındaki zaferinin işareti olduğunu bildirdi.

El-Alem televizyonuna konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Amerika’nın son Suriye aleyhindeki saldırısının hedeflerini açıklayarak, Suriye halkının büyük bir zafer kazanması, teröristlerin işgali altındaki toprakların önemli bir kısmını kurtarmasının böyle bir saldırıya sebep olduğunu bildirdi.

Uluslararası topluluğun, direniş cephesinin zafer ve başarı elde ettiği her defasında bir takım güçlerin, Suriye’de güç dengesini değiştirmek için harekete geçtiklerini, siyasi ve askeri darbelerle teröristlere fırsat kazandırmaya çalıştıklarını belirten İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye saldırılarının açık bir tecavüz olduğunu, bu yasa dışı askeri saldırının tüm uluslararası kanun ve konvansiyonlara aykırı olduğunu bildirdi.

Amerika’nın özellikle Irak ve Afganistan’a bu gibi insanlık dışı ve kanunlara aykırı saldırısının epey bir geçmişi bulunduğunu ve şimdi de aynısını Suriye’de tekrarlamakta olduğunu belirten Kasımi, BM Güvenlik Konseyinin bu saldırılarla artık kendi işlerliğini tamamen kaybettiğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca Suudi rejiminin bu saldırıda önemli bir rol ifa ettiğini de belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.