Behram Kasımi: Avrupa güvenliğini, İran’ın çabalarına borçlu

  • 04 Mart 2019
  • 1.250 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: Avrupa güvenliğini, İran’ın çabalarına borçlu

İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Avrupa devletleri ve güvenlik kuruluşlarının, bugün Avrupa’da bulunan güvenliğin İran’ın terörle mücadele çabalarından kaynaklandığının farkında olduğunu pekala bildiklerini söyledi.

Behram Kasımi, dün Paris cadde ve sokaklarının ve Avrupa ülkelerinin diğer başkentlerinin geçmişindeki şiddet ve güvensizliklere değinerek, İran’ın terörle mücadelesinin bölgede ciddi olduğunu belirtti. Kasımi, ”Suriye ve Irak toprakları, teröristlerin işgalinden temizlendi, ancak bütünüyle imha edilmesi ciddi bir kararlılık ve küresel fikir birliği gerektiriyor.”dedi.

Kasımi, Avrupa ülkelerini uyararak, ‘Bugün Avrupa’da yaşanan terör ve şiddetin temelinde Avrupa ülkelerinin geçmişteki tutumları sebep olmuştur’ dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, terörist gruplarla mücadelenin hiç bir ayrım yapılmadan  devam etmesi ve kararlılıkla  yürütülmesi gerektiğini vurgularken, Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede iki yüzlü politika izlediklerini söyledi.

Avrupa’nın terörizmi bir araç olarak kullanmasını eleştiren İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, dünyanın herhangi bir yerinde terörün her türlüsü kınadı.

Kasımi, ayrıca ABD başkanının uluslararası işler danışmanı John Bolton’ın Avustralya’nın Canberra kentinde İran aleyhindeki girişimine temasla, Bolton’un bu gibi girişimlerinin güncelleştiğini belirterek eleştirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, “John Bolton’ın gerçekten İran karşıtı bir hastalıktan muzdarip olduğunu ve esaslı bir tedaviye ihtiyacı olduğunu ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.