Behram Kasımi: IKBY’nin içişlerimize karıştığını düşünmüyoruz

  • 08 Ocak 2018
  • 932 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: IKBY’nin içişlerimize karıştığını düşünmüyoruz

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, BM Güvenlik Konseyi’nin son oturumuna dikkati çekerek, “BMGK’nın son oturumunda olup bitenler, Trump’ın dış politika alanında şimdiye dek elde ettiği yenilgilere bir diğerini eklemiş oldu. Uluslararası toplum ile BM üyeleri Trump’ın izinden gitmeyeceklerini bir kez daha ispatladı. Trump ise bu olaydan ders çıkarmalıdır” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkma olasılığına da değinen kasımi sözlerine şunları da ekledi: Anlaşmanın sahip olduğu küresel özelliklerine göre, ABD tüm yükümlülüklerine bağlı kalmalıdır ve bu ülke nükleer anlaşmadan çıkarsa ağır bir bedel ödemek zorunda kalacak; böylece eğer bu konuda yanlış bir hesaplama gerçekleşirse pişman olmalarına neden olacaktır.

İran ile Irak Kürdistanı arasındaki ilişkilere de işaret eden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü şöyle dedi: IKBY ile İran arasındaki ilişkileri göz önünde bulundurarak, onların bize karşı güvenlik açısından herhangi bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Tabii ki bu konuda güvenlik birimlerimiz söz sahibiler ancak bizim edindiğimiz bilgilere göre, onların içişlerimize karıştığını gösterecek herhangi bir kanıt ortada yok.

Dışişleri Bakanı Zarif’in Almanya yolculuğunu da değerlendiren Kasımi, “Yabancı medya kuruluşları ve özellikle de Siyonistlere bağlı basın organlarında bu ziyaretle ilgili ileri sürülenler, tamamen birer yalandan ibarettir. Bu ziyaret sadece nükleer anlaşma konusunu ele alacaktır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.