Behram Kasımi: İran’ın Afrika ülkeleriyle münasebetleri karşılıklı saygıya dayalıdır

  • 19 Eylül 2018
  • 1.884 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: İran’ın Afrika ülkeleriyle münasebetleri karşılıklı saygıya dayalıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Afrika ülkeleriyle ilişkilerinin her daim ulusal egemenliğe, karşılıklı saygıya ve ortak işbirliğinin geliştirilmesine dayalı olduğunu belirtti.

Behram kasımi, Fas Dışişleri Bakanı Naser Borita’nın İran’ın Afrika’da etkinliğini artırma çabası ve Tahran ile ilişkilerini kesme doğrultusundaki iddialarına gösterdiği tepkide, Fas Dışişleri Bakanı’nın iddialarının aslı olmadığını ve İslam dünyasında bölünmüşlük ve anlaşmazlık isteyenlerin İran karşıtlığı ithamlarının tekrarından ibaret olduğu kaydetti.

Sözcü, Fas Dışişleri Bakanı iddialarının Afrika meselelerine yönelik gerçekçi bir bakış olmaktan ziyade, Beyaz Saray’ın şimdiki Afrika karşıtı hakimiyeti ile aynı telden çalma niteliğinde olduğunu esefle dile getirdi.

Dışişleri Sözcüsü, Fas’ın İran İslam Cumhuriyeti ile son 10 yılda iki kez ilişkilerini kesmesinin bu ülke yetkililerinin dış münasebetlerinde tavır bağlamında istikrarlı olmadıklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Fas, Lübnan Hizbullah’ının Polisaryo cephesine yardım ettiğini ve İran’ın Cezayir büyükelçiliğinin Hizbullah güçlerine Polisaryo ile temas kurması için destek verdiği iddiasıyla İran ile diplomatik münasebetlerini kesti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.