Behram Kasımi: Saad Hariri’nin İran aleyhindeki suçlamaları Arabistan’ın dayatmalarının sonucudur

  • 06 Kasım 2017
  • 1.480 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: Saad Hariri’nin İran aleyhindeki suçlamaları Arabistan’ın dayatmalarının sonucudur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin İran aleyhindeki sözlerini yeniden reddederek, bu suçlamaların tamamen Arabistan’ın etkisinde kalarak yapıldığını söyledi.

Behram Kasımi, dün İRİB muhabirine verdiği demeçte, Arabistan’ın Hariri’nin başbakanlıktan istifasındaki rolüne temas ederek, ‘’Hariri’nin istifası ve bunu başka ülkede dile getirmesi üzücü ve şaşırtıcı olmakla kendisinin bölgenin kötülüğünü isteyenlerin sahasında oynadığını göstermektedir.” dedi.

Hariri’nin istifasının perde ardına da temas eden Kasımi, ”Bu durumda kazananlar Arap ve İslam ülkeleri olmayacaktır, bunun kazananı varlığını Müslüman bölge ülkeleri arasındaki gerginlikte tanımlayan Siyonist rejimdir’’ dedi.

Kasımi, Hariri’nin bu istifasıyla oluşturulmak istenen  buhran ve komplonun bölgede senaryo hazırlayanların yeni bir girişimi olduğunu ama onların bu girişiminin de öncekiler gibi yenilgiye uğrayacağını ama her şeyden önce başta  Lübnan halkı olmak üzere bölge halklarını  dirayet ve siyasi bilinçle  atlatması gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü daha önceki açıklamasında da, ‘’Bu istifa ve Siyonistler, Suudiler ve Amerikalıların temelsiz iddialarının tekrarı Lübnan ve bölgede gerginlik yaratmak için başka senaryodur’’ dedi.

Kasımi, İran’ın her zaman bölge ülkelerinde barış ve istikrar istediğini ve kendi menfaatlerini tüm bölge ve komşu ülkelerinin istikrar, güvenlik, ekonomik gelişmesinde tanımladığını ve bundan dolayı istikrarsızlık, radikal guruplar ve teröristlerle mücadeleyi kendi bölgesel politikalarının önceliği olarak tanımladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.