Behram Kasımi: Suriye’deki çatışmalar kimseyi memnun etmeyecek

  • 26 Şubat 2018
  • 975 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: Suriye’deki çatışmalar kimseyi memnun etmeyecek

Bugün sabah saatlerinde haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Suriye konusu gayet karmaşık bir hal almıştır, zira birçok oyuncu bu arsada hazır bulunuyor, ancak bu çatışmalar kimseyi memnun etmeyecek. Yeni alınan kararın Suriye’nin dört bir tarafında ateşkesi sağlayarak olayların siyasi yollarla sonuçlanmasına neden olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Son zamanlarda Senegal’de Suudi Arabistan’ın hac merasimini yönetmesiyle ilgili eleştiri amaçlı bir konferans düzenlendiğini konu alan soruyu ise Kasımi şöyle yanıtladı: Suudilerin bu konudaki yönetim sistemi eski zamanlardan beri eleştirilmektedir. Mina vaakasının ardından ise bu olay daha yoğun masaya yatırıldı.

İran’ın bölgesel gücü ile komşularına ilişkin tutumunu da değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “İran olarak komşularımıza ılımlı ve saygıya dayalı bir şekilde davranmaktayız ve ilaveten ülkemiz bölgedeki istikrar ile güvenlik alanında epey etkili olup barışçıl çabaların yapıcısı sayılır” ifadelerinde bulundu.

Siyonist Rejim’in başkentini Kudus’a taşımaya karar verdiğini hatırlatan Kasımi, sözlerine şunları da ekledi: Biz Filistin’in mazlum halkını destekleme yönünde elimizden geleni yapıp gelecekte de devam ettireceğiz ve bu yönde irtibatta olduğumuz ülkelerle geniş çaplı diyaloglar gerçekleştirdik.

Suudi Arabistan’ın nükleer program başlatması konusuna da değinen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, şu açıklamalarda bulundu: Bu mesele ise alay konusudur, zira Suudiler teknik ve uzman açısından yeterli koşullara sahip değil ve onlar da her şeyin dolarla çözülmeyeceğini bilmeliler, fakat görünüşe göre böylesi olayların ortaya atılması asıl kara propaganda amacıyla yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.