Behram Kasımi: Suudi Veliaht Prensi’nin hırsı, kronik bir hastalık haline gelmiştir

  • 06 Nisan 2018
  • 949 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: Suudi Veliaht Prensi’nin hırsı, kronik bir hastalık haline gelmiştir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi; Suudi Arabistan’ın kötü düşünceli Veliaht Prensi’nin hırsının sınırları aşarak, kronik ve tedavisiz bir hastalık haline geldiğini ifade etti.

Kasımi bugün Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman’ın Amerikan Time dergisine yaptığı açıklamada İran karşıtı iddialarına gösterdiği tepkide; Bu acemi ve mevki düşkünü gencin gözünü tarihi gerçekler ve gasıp ve çocuk katili Siyonist rejimin geçen 70 senedeki cinayetlerine göz yumarak, Filistin ülkesine açık ve büyük bir ihanette bulunup, bu ülkünün illegal Siyonist rejim ile Senkronize olmak ve bu rejimi tanımaktan söz ettiğini kaydetti.

Suudi Veliaht Prensi perşembe günü Amerikan Time dergisine yaptığı açıklamada, İran’ı Riyad ve Tel-Aviv’in ortak düşmanı olarak nitelemişti.

Dışişleri Sözcüsü ayrıca, son yıllarda İslam ülkeleri arasında anlaşmazlık çıkarmaya yönelik tüm komplolar ve IŞİD gibi radikal ve terör örgütlerinin kurup, yaymanın İslam dünyasını parçalamak ve Filistin ülküsüne aşamalı olarak unutmak ve sahte ve gasıp Siyonist rejim için güvenli alan oluşturmak amacıyla planlanarak uygulandığını vurguladı.

Kasımi, Suudiler’in son dönemdeki politikalarını büyük üzüntü verici bir trajedi olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.