Beidinejad: Batı’nın Suriye saldırısı BM bildirgesinin açıkça ihlalidir

  • 22 Nisan 2018
  • 1.083 kez görüntülendi.
Beidinejad: Batı’nın Suriye saldırısı BM bildirgesinin açıkça ihlalidir

İran’ın İngiltere büyükelçisi Hamid Beidinejad, Amerika ve müttefiklerinin Suriye’ye yönelik son saldırısını BM bildirgesinin açık ihlali olduğunu söyledi.

İran’ın İngiltere büyükelçisi Hamid Beidinejad, İndependent dergisine verdiği demeçte, Suriye’yö yenelik saldırının, bu ülkenin güvenliğinin sağlanması, kitle imha silahlarının araştırılması yönündeki uluslararası çabaları zayıflattığını ve önlemeye yönelik olduğunu söyledi.

İran’ın İngiltere büyükelçisi Hamid Beidinejad, Amerika ve müttefiklerinin geçen hafta henüz kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığına ve kullanıldıysa bunların faillerinin de bilinmediği bir şartta Suriye’ye yönelik saldırı düzenlemelerinin kanunsuz bir girişim olduğunu zira BM Güvenlik Konseyi’nden de izin alınmadığını belirterek, Kitle İmha Silahları Örgütü uzmanlarının Guta bölgesinden numune almak ve bölgede incelemelerde bulunmak üzere bölgeye ulaşmadan saldırının yapılmasının da kuşkulu olduğunu bildirirken, bazı kaynaklar da bunun oradaki bulguları ortadan kaldırmak için yapıldığını bildirdi.

Beidinejad, Suriye’nin kitle imha silahlarını imha etme konusunda taahhütlerini yerine getirdiğini belirterek, bundan dolayı Kitle İmha Silahları Örgütü’nün Duma’da denetleme yapması için bir engelin de olmadığını ama uzman heyetin bölgeye ulaşmasından bir gün önce saldırının düzenlenmesinin son derece kuşkulu ve manidar olduğunu söyledi.

Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Kitle İmha Silahları Konvansiyonu’nun aksine hareket ettiklerini belirten Beidinejad, Suriye’ye saldırının tek yanlı bir girişim olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.