Beidinejad: İran ülkelerle dostane bir ilişki arıyor

  • 01 Eylül 2018
  • 1.363 kez görüntülendi.
Beidinejad: İran ülkelerle dostane bir ilişki arıyor

İran’ın İngiltere büyükelçisi, İran’ın dış siyaset ilkelerine temas ettiği açıklamasında, ”İran’ın ırkçı İsrail rejimi dışında bütün ülkelerle karşılıklı saygı ve çıkar çerçevesinde dostane ilişkiler peşinde olduğunu’ söyledi.

Hamid Beidinejad dün Instagram sayfasından yaptığı açıklamada, şunları yazdı: “İran hükümeti dış politikaya en düşük maliyetle devam edeceğine inanıyor ve  ülkelerle ilişkilerini aynı temel esasa göre ayarlamaktadır.’

İran’ın Londra büyükelçisi “İran’ın dış politikası iyi bir konumda, tahakkümü reddeden ilkeli bir politikaya bağlı kalıyor ve diğer ülkelerle, özellikle de komşularıyla ilişkilerini geliştirmektedir” dedi.

Irkçı İsrail rejimi başbakanı Netanyahu’nun İran’ın nükleer tesisine saldırı düzenlenmesindeki tehdidine temas eden İran büyükelçisi, ”Netanyahu’nun iç baskılardan kurtulmak için İran’a yöneldiğini ve gündemi saptırdığını, siyonist rejimin sorununun Filistin olduğunu zira Filistin topraklarını işgal ettiğini ve Filistin halkını da katlettiğini’ söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin üst düzey yetkilileri, Siyonist rejimin İran’a yönelik bir yanlış yapması durumunda, başta Tel Aviv olmak üzere siyonist toprakların yerle bir olacağını bildirmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.