Beidinejad: Nükleer anlaşmanın yenilgiye uğraması dünya güvenliği için tehlikelidir

  • 06 Kasım 2019
  • 1.317 kez görüntülendi.
Beidinejad: Nükleer anlaşmanın yenilgiye uğraması dünya güvenliği için tehlikelidir

İran İslam Cumhuriyetinin İngiltere büyükelçisi Hamid Beidinejad, nükleer anlaşmanın yenilgiye uğramasının dünya güvenliği için tehlikeli sonuçları olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Hamid Beidinejad, dün SKY haber kanalına verdiği demeçte, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasının ardından  anlaşmadaki diğer tarafların özellikle Avrupa ülkelerinin anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmediklerini ve buna karşı İran’ın anlaşmaya bağlı kaldığını belirtirken, İran’ın diğer ülkelerin anlaşmaya bağlı kalmaları için nükleer anlaşma çerçevesinde bazı taahhütlerini azaltmaya gittiğini ve bunun da İran’ın en tabii hakkı olduğunu söyledi.

Beidinejad, İran’ın nükleer anlaşmadan çıkma gibi bir düşüncesinin olmadığını ama nasıl anlaşmayla bağlı kalıyorsa aynısını anlaşmanın diğer ülkelerinden beklediğini söyledi.

İranlı yetkili, Amerika’nın İran’a yönelik füze programının da nükleer anlaşmada yer alması gerektiğiyle ilgili bir görüşme konusunda İran ve ABD arasında bir anlaşmaya varılıp varılmadığına ilişkin, ‘Yeni bir anlaşmayla ilgili müzakereler tamamen nükleer anlaşmayı ortadan kaldırır” dedi.

İranlı yetkili, İran’ın füze programının hakkı olduğunu ve kesinlikle nükleer anlaşmayla da bir irtibatının olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.