Beir Zeit ve Kudüs Üniversitelerinin Öğrencileri Siyasi Tutuklamalara Son Verilmesi İçin Eylem Başlattı…

  • 21 Aralık 2014
  • 911 kez görüntülendi.
Beir Zeit ve Kudüs Üniversitelerinin Öğrencileri Siyasi Tutuklamalara Son Verilmesi İçin Eylem Başlattı…

Batı Yaka bölgesinde Beir Zeit ve Kudüs üniversitelerinin öğrencileri siyasi tutuklamalara son verilmesi ve tutuklananların özgürlüklerine kavuşturulmaları için sivil dayanışma eylemi başlattı.

Özerk yönetimin, siyasi tutuklamalara son verme çağrılarına kulak asmayarak siyonist işgal rejimiyle arasındaki güvenlik işbirliği gereği yeni tutuklamalar ve baskınlar yapmasına tepkiler gittikçe yaygınlaşıyor. Birinci derecede üniversite camiasını hedef alan siyasi amaçlı baskınların ve tutuklamaların sonlandırılması, tutuklananların da serbest bırakılması amacıyla üniversitelerde İslâmî Öğrenci Kitlesi’nin öncülüğünde, yasaların sunduğu haklar çerçevesinde bir tepki eylemi başlatıldı.

Bugün (21 Aralık Pazar) yapılan çağrıda Batı Yaka bölgesindeki üniversitelerden Beir Zeit ve Kudüs üniversitelerindeki öğrenci gruplarının başlattığı eyleme destek verilmesi talep edildi.

Beir Zeit üniversitesindeki öğrenci hareketinin temsilcilerinden Mu’tazz Mansur, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Alelade öğrenci etkinliklerinden dolayı üniversite öğrencilerinin siyasi takibe alınması kabul edilemez. Halkımızın fedakârca tutumuna ve mücadelesine zarar veren siyasi tutuklamaların sonlandırılması için herkesin harekete geçmesi gerekir. Öğrencilere yönelik siyasi tutuklamaların durdurulması konusunda özerk yönetimle anlaşma sağlanmıştı. Fakat özerk yönetim güvenlik teşkilatı her keresinde anlaşmayı bozarak yeni tutuklamalar yapıyor.”

Eyleme destek veren öğrenciler Filistin Enformasyon Merkezi’nin sorularına verdikleri cevaplarda özerk yönetim başkanı Mahmud Abbas’ın güvenlik teşkilatının kanunsuz uygulamalarının önüne geçebileceğini ve bunun için gerekli müdahalede bulunmasını istediklerini dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.