Belarus İranla çok yönlü ilişki geliştirmek istiyor

  • 25 AÄŸustos 2016
  • 1.106 kez görüntülendi.
Belarus İranla çok yönlü ilişki geliştirmek istiyor

Belarus dışişleri bakanı, ülkesinin İran ile çok yönlü ikili, bölgesel ve uluslararası ilişkiler geliştirmek istediğini bildirdi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre dün Minsk’te Ä°ran dışiÅŸleri bakanının Asya ve Okyanusya iÅŸlerinden sorumlu yardımcısı Ä°brahim Rahimpur ile görüşen Belarus dışiÅŸleri bakanı Vladimir Maki , Belarus’un Ä°ran’ın bölgesel ve uluslararası özel konumunu dikkate alarak muhtelif dallarda Ä°ran ile iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmek istediÄŸini söyledi.

Nükleer anlaÅŸmanın saÄŸlanması ve muhtelif boyutlarının icra edilmesinin çok deÄŸerli olduÄŸunu belirten Belarus dışiÅŸleri bakanı, Ä°ran’ın her zaman Belarus için bir dost olarak büyük önem taşıdığını ve Minsk’in uluslararası uluslararası alanda bir çok kez Ä°ran’ın desteklerinden yararlandığını bildirdi.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı yardımcısı da bu görüşmede Belarus’un Ä°ran dış siyasetindeki önemini hatırlatarak, bölgesel iÅŸbirliÄŸi ve çok boyutlu birliklerde Ä°ran ile Belarus’un yakın iÅŸbirliÄŸinin özellikle Kuzey-Güney transit yolunun gerçekleÅŸmesine hız kazandırabileceÄŸini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.