Berri: Filistin Ve Suriye Halklarının Topraklarına Dönme Haklarını Destekliyoruz

  • 29 Nisan 2018
  • 1.062 kez görüntülendi.
Berri: Filistin Ve Suriye Halklarının Topraklarına Dönme Haklarını Destekliyoruz

Lübnan Meclis Başkanı Sur şehrindeki seçim mitinginde yaptığı konuşmada; “Biz ve Hizbullah ve tüm hakkı destekleyen müttefikler, Filistin ve Suriye halklarının topraklarına dönme haklarını destekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Sur şehrinde düzenlenen seçim mitinginde, Amerika Başkanı Donald Trump’ın Amerika Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma eylemini kınayarak şunları söyledi: ‘Biz bir kez daha Filistin’e ve bu ülkenin mazlum halkına olan bağlılığımızı açıklıyor ve Trump’ın kararını kınıyoruz. Kudüs Filistin’in ebediyen başkentidir.

Biz ve Hizbullah ve tüm hakkı destekleyen müttefikler, Filistin ve Suriye halklarının topraklarına dönme haklarını destekliyoruz.

Ordu, millet ve direniş denklemi, herhangi bir saldırıya karşı caydırıcı bir güce sahiptir ve biz ülkeyi ve ülkenin egemenliğini koruyacak gücüne sahibiz.’

Lübnan Meclis Başkanı ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Yardımda bulunmak için bütün toplantılarda şartlar sunulmasına karşıyız.’

Nebih Berri, vahdet ve birliğin güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: ‘Bizim yararımıza olacak şey, yolsuzlukla mücadelede iş birliği yapmamızdır. Direnişin halk tabanının zayıflamasına izin vermeyeceğiz.

Lübnan Meclis Başkanı son olarak “6 Mayıs’ta Lübnan’a olan bağlılığımızı yenilemeye söz veriyoruz” ifadesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.