Beşar Caferi: 300 bin terörist Türkiye üzerinden Suriye’ye geldi

  • 01 Mart 2017
  • 1.059 kez görüntülendi.
Beşar Caferi: 300 bin terörist Türkiye üzerinden Suriye’ye geldi

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi, Cenevre’de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 300 bin tekfirci teröristi Suriye’yi viran etmek ve Suriye halkını öldürmek için Suriye’ye gönderdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Caferi, dün Cenevre’de muhabirin Türk diplomatla ne için görüşmediği konusundaki soruya verdiği cevapta, 300 bin cani teröristin Türkiye sınırlarından Suriye topraklarına girdiğini belirterek, Suriye’yi virana çevirdiklerini, kent ve köylerini ateşe verdiklerini ve insanları canlı canlı yaktıklarını söyledi.

Suriyeli yetkili, Türkiye ordusunun da Suriye toprak bütünlüğü ve hakimiyetkini çiğnediğini belirterek Suriye topraklarının bir bölümünü işgal ettiğini söyledi.

Suriyeli yetkili, Türkiye’nin tekfirci teröristlerin Suriye’ye gönderilmesi ve cinayetlerinden sorumlu olduğunu belirterek, Türkiye’nin gerçekte huzur ve güven içinde olan Suriye halkının bugün içinde bulunduğu duruma düşmesinde çok büyük rol sahibi olduğunu söyledi.

Suriye’nin BM temsilcisi, Türkiye’nin İstanbul’da tekfirci muhaliflere iskan verdiğini ve Türkiye’nin yanlış siyasetlerinin bedelini Suriye milletinin ödediğini belirterek, teröristlerin Türkiye tarafından eğitim gördükten sonra Suriye’nin canını okumak için Suriye geldiklerini ve Türkiye yetkililerinin bu durumu artık kontrol etme ve durdurma gücünden de yoksun olduğunu söyledi.

Suriyeli yetkili, Ankara ve diğer şehirlerde terörist saldırıların yanlış olduğunu çünkü bu ülkenin teröristlerin askeri eğitim ile Suriye’ye gönderilmesinde tekfircilerin suç ortağı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.