Beşar Caferi: BMGK sessizliği Amerika’yı cesaretlendirdi

  • 28 Haziran 2019
  • 1.569 kez görüntülendi.
Beşar Caferi: BMGK sessizliği Amerika’yı cesaretlendirdi

Suriye’nin BM daimi temsilcisi dün yaptığı açıklamada dünya toplumu ve BMGK’nin Siyonist rejimin Golan işgali ve Amerika’nın rejime verdiği destek karşısındaki sessizliğini şiddetle eleştirdi.

İRİB’in bildirdiğine göre Beşar Caferi   BMGK’nin Suriye konulu oturumunda BMGK’nin Siyonist rejimince Golan tepelerinin işgali bağlamında sessiz kalmasının, Washington’u 497 sayılı kararı ihlal etmeye teşvik ettiğini söyledi.

1981 yılına onaylanan BMGK 497 sayılı kararı, Siyonist rejimin Golan tepeleri ile ilgili girişimlerini reddederken bu bölgenin işgal topraklara ilhakını kabul etmiyor.

Suriye’nin BM daimi temsilcisi güvenlik konseyinin sessizliğini, Siyonist rejimi, alıştığı gibi isyan ederek hiçbir engel tanımadan ve kendisine hiçbir ceza uygulanmaksızın üstelik Amerika ve diğer birkaç ülkenin desteği ile Arap topraklarında işgalciliğini sürdürmeye teşvik ettiğini belirtti.

Caferi   ayrıca Siyonist rejimin Golan tepelerinde Amerika başkanı Donald Trump adında bir işgal site inşa kararına tepki olarak da ” bu kararın BMGK kararlarını ihlal anlamında olduğunu” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.