Beşar Esad: Birçok devlet aynı hedeflerle Suriye ile güzel ilişkiler kurmaya çalıştı

  • 04 Ekim 2015
  • 1.168 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Birçok devlet aynı hedeflerle Suriye ile güzel ilişkiler kurmaya çalıştı

Fransa’nın 2008 yılından 2010 yılına kadar Suriye ile güzel ilişkilerinin değişme nedenine ilişkin soruya cevabında el Esad; temelde bu güzel ilişkilerin belirli hedefleri olduğuna dikkat çekti.

El Esad; o zamandaki Sarkozy idaresinin ABD eski başkanı George Bush idaresi tarafından Suriye ile güzel ilişkilerde bulunup siyasi çizgisini değiştirmekle görevlendirildiğini açıkladı. Fransa ve ABD’nin hedefleri arasında Suriye’nin İran’ın nükleer programına ek olarak Lübnan ve Filistin’de ulusalcı direniş güçlerine ilişkin tutumlarını değiştirmek olduğuna dikkat çeken el Esad; aynı zamanda bağımsızlık ve egemenlikten mahrum kukla bir devlet istediklerini belirtti.

O süreçlerde birçok devletin aynı hedeflerle Suriye ile güzel ilişkiler kurmaya çalıştıklarını belirten el Esad; fakat aynı zamanda bu ilişkiler ile bir dizi dayatma ve baskılarda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. El Esad üstüne üstlük bu amaçlar karşılığında Suriye’ye ne siyasi ne de ekonomik hiçbir fayda takdim etmediklerine işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.