Beşar Esad: Gerçek Bağımsızlığa Sahip Olan Sayılı Ülkelerden Olmamız Nedeniyle Hedef Alınmaktayız

  • 08 Mart 2015
  • 835 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Gerçek Bağımsızlığa Sahip Olan Sayılı Ülkelerden Olmamız Nedeniyle Hedef Alınmaktayız

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sin Hong Chol ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Görüşmede Sin Suriye ve Demokratik Kore arasındaki tarihi ikili ilişkileri muhtelif alanlarda geliştirmenin ülkesinin politikasının temel ilkelerinden olduğunu belirtti. Demokratik Kore’nin ulusal egemenliğini ve bağımsızlığını savunmada Suriye halkına her türlü desteği sunmaktan geri kalmayacağına vurgu yapan Sin; teröre karşı adil mücadelesinde Suriye devleti ve halkının yanında olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı el Esad Suriye’nin daha önce dost Demokratik Kore ve halkından yana tutumlarıyla birlikte Demokratik Kore’nin günümüzde Suriye’den yana tutumlarına dikkat çekti. Bu tutumların iki ülkedeki ahlaki ilkelerden kaynaklandığını ifade eden el Esad; bu ilkelerinde ulusal onur ve dostlara vefa üzerine yapılandırılmış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı el Esad Suriye ve Demokratik Kore’nin gerçek bağımsızlığa sahip sayılı devletlerden olmalarıyla dünyanın hegemonyacı ve sömürücü güçleri tarafından hedef alındıklarına dikkat çekti. İki devletin aynı düşmana karşı aynı hendekte mücadele ettiklerini belirten el Esad; düşmanın Suriye ve Demokratik Kore halklarının ulusal kimliğini değiştirmeye çalıştığını ifade etti.

İki ülke arasında muhtelif alanlarda mevcut ilişkilerin de ele alındığı görüşmeye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. orhan dedi ki:

    Direniş cephesinin ardı arkası kesilmeyen zaferleri ile beraber uluslararası platformda da kendini kabul ettirmesi bir kez daha yüzümüzü ağarttı.Kuzey korenin de hak cephesinden yana olması siyonizmin planlarını akamete uğratacak ve yenilgisini hızlandıracaktır inşallah.”Gayret bizden yardım allahtan.”

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.