Beşar Esad: Halep’in kurtuluşu Suriye’de savaşın kaderini değiştirecek

  • 09 Aralık 2016
  • 1.337 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Halep’in kurtuluşu Suriye’de savaşın kaderini değiştirecek

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad El Vatan gazetesine verdiği mülakatta, Halep kenti teröristlerin Şam ve Humus’ta uğradıkları yenilgilerin ardından son umutları olduğunu ve bu kentin tam olarak kurtuluşu Suriye’de savaşın kaderini değiştireceğini belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad El Vatan gazetesine verdiği mülakatta, Halep kenti teröristlerin Şam ve Humus’ta uğradıkları yenilgilerin ardından son umutları olduğunu ve bu kentin tam olarak kurtuluşu Suriye’de savaşın kaderini değiştireceğini belirtti. Suriye yönetimi ülke genelinde teröristlerin işgal ettiği tüm bölgeleri kurtarma yönünde karar aldığını kaydeden Beşar Esad, Halep de bu bölgelerden biri olduğunu ve kurtarılması gerektiğini ifade etti. Beşar Esad, halep kentinin kurtuluşu Batılı devletlerin ve bölgedeki işbirlikçilerinin planlarının tam hezimeti anlamına geldiğini vurguladı.

Suriye ordusu son günlerde Halep’in doğusunda önemli zaferlere imza attı. Suriye ordusu geçen Kasım ayının ortalarından itibaren Halep’in doğusunda bulunan teröristlere karşı operasyon başlattı.

Suriye Mart 2011 tarihinden beri Arabistan ve Amerika ve müttefiklerinin Suriye’nin yasal yönetimi ve yasal Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmek üzere destekledikleri terör örgütlerinin geniş çaplı saldırıları ile karşı karşıya bulunuyor. Ancak şimdi sahada yaşanan gelişmeler Suriye ordusu ve halk güçlerinin teröristlere karşı büyük zaferler elde ettiğini gösteriyor. Gerçekte Suriye ordusunun Batılı devletlerin ve bazı Arap rejimlerin ve Türkiye’nin desteğinden yararlanan teröristlere karşı geniş çaplı zaferleri, teröristlerin ve hamilerinin başta Halep olmak üzere Suriye’ye yönelik hesaplarını alt üst ettiği anlaşılıyor. Nitekim Suriye’de sahada yaşanan gelişmeler bu ülkede dengelerin Suriye milleti ve devletinin lehine dönmeye başladığını gösteriyor. Gerçekte Halep’te teröristlerin art arda ağır hezimete uğraması bu kentin kurtuluşu için geri sayım başladığını ortaya koyuyor, ancak bu da teröristleri ve onları destekleyen ülkeleri derinden kaygılandırıyor. Yine Suriye ordusunun Halep kentinde hızlı ilerlemesi de Suriye halk güçlerinin teröristlere karşı direnişinde bir dönüm noktası sayılıyor, öyle ki bu durumun etkileri siyaset arenasının yanı sıra uluslararası arenalarda da kendini gösterdiği anlaşılıyor. Bu başarıların bir getirisi Suriye’nin yasal yönetiminin halk arasındaki makbuliyetini daha da arttırmaktır. Üstelik Suriye’nin geleceği de Suriye halkı tarafından belirlenmesi gerekir ve bunu bilen teröristlerin hamileri bu durumdan kaygılanmaktadır.

Gerçekte Suriye yönetimine karşı komployu bölge dışı güçlerin bölgeye yönelik müdahaleleri ve bölge ülkelerini parçalama komploları çerçevesinde değerlendirmek gerekir. Bu çerçevede Halep kenti Suriye’nin en önemli ve stratejik kentlerinden biri olarak Batılı zorba devletlerin Suriye’ye karşı komplo planında önemli yeri vardır. Çünkü teröristlerin hamileri Halep kentindi tam olarak işgal ederek bu kenti Suriye’den teröristler için kopardıkları toprakların başkenti ilan etmek istemektedir.

Her halükarda Suriye ordusu ve halkının bölgedeki direniş güçlerinin destekleri ile sultacı güçlere ve terörist uşaklarına karşın direnişi bu canilerin komplolarını suya düşürdüğü anlaşılıyor. Nitekim sultacı zorba devletler bundan önce de yeni Ortadoğu projeleri çerçevesinde Lübnan Hizbullah hareketine 2006 yılında dayattıkları savaşta da hezimete uğrayarak başarısız kalmıştı.

Şimdi de bölge gelişmeleri bölge milletlerinin Amerika ve ortaklarının yeni Ortadoğu projesine karşı direnişini sürdürmekte kararlı olduğunu gösteriyor. Bu konuya Suriye lideri Beşar Esad son mülakatında da üzerine vurgu yaptığı konuydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.