Beşar Esad: Halkın Büyük Çoğunluğu, Devletin Egemenlik ve Birliği Temsil Ettiğine İnanıyor…

  • 26 Ocak 2015
  • 695 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Halkın Büyük Çoğunluğu, Devletin Egemenlik ve Birliği Temsil Ettiğine İnanıyor…

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad Amerikan Foreign Affairs Dergisiyle yaptığı röportajında; Savaşın başlamasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen Suriye’deki savaşın yönüne ilişkin bir soruya cevabında; dünyada her savaşın sonunun siyasi yollarla çözüldüğüne dikkat çekti. El Esad, dolayısıyla Suriye’deki savaşın da siyasi yollarla son bulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Suriye’nin mevcut durumda, 3 bölüme parçalanmış olduğunu ve bunu yeniden birleştirmenin mümkün olup olmayacağı konusunda bir soruya cevabında el Esad; Suriye’nin şu anda bölünmüş olduğunu öne sürmek için henüz tam olarak net bir portre bulunmadığına dikkat çekti. El Esad Suriye halkının halen Suriye’nin birliğinden yana olup hükümetini şimdiye kadar desteklemekte olduğunu belirtti. IŞİD, Nusra Cephesi yada ‘ılımlı muhalifler’ olarak adlandırılan diğer grupların bazı bölgeleri ellerinde tuttuklarının doğru olduğunu söyleyen el Esad; fakat bu silahlı grupların bir mekandan başka bir mekana intikal ettiklerini, bölgelerinde de istikrarın bulunmadığını belirtti. Muhtelif adlandırmalar altında bulunan bu silahlı grupların bölgelerini tam anlamıyla bir birinden ayıran açık sınırlar olmadığına işaret eden el Esad, bu grupların kimi zamanlarda ise birbirine girdiklerini belirtti.

Her şeye rağmen asıl meselenin sözü edilen grupların bulundukları bölgelerde hala devleti destekleyen ve bu gruplara karşı olan halkın bulunduğuna dikkat çeken el Esad; Suriyelilerin büyük çoğunluğunun devletin vatanın egemenlik ve birliğini temsil ettiğine inandıklarının altını çizdi. El Esad bu halk var olduğu sürece herhangi bir hükümet veya yetkilinin Suriye’yi yeniden birleştirebileceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.