Beşar Esad: Karar Verecek Tek Taraf Suriye Halkıdır…

  • 26 Ocak 2015
  • 834 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Karar Verecek Tek Taraf Suriye Halkıdır…

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad Amerikan Foreign Affairs Dergisiyle yaptığı röportajında;  Görevinden çekilmesi yönündeki taleplerin gerilemesi ve siyasi çözüm yönünde ilerlemeye hazır olup olmadığına ilişkin bir soruya cevabında; “Suriye, baştan beri Suriyeli herhangi bir tarafla her türlü diyaloga açıktı. Sadece siyasi partileri kastetmiyorum. Bilakis her hangi akım veya şahsiyet veyahut da diyelim ki siyasi varlığı kastediyorum. Anayasayı da değiştirdik. Bizler her şeye açığız. Lakin, bir şey yapılmak istediğinde bu durum ne makam ne de hükümetle alakalı olmamalıdır. Durum Suriyelilerin kendileriyle bağlantılıdır. Ortada herhangi bir tarafa bağlı olmayan çoğunluk olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmak veya siyasi çözüme varmak istiyorsan, vatani bir sorundan bahsettiğin için, her Suriyelinin bu yönde görüş belirtmesi gerekiyor..” cevabını verdi.

Sözlerine devam eden el Esad; “dolayısıyla bir diyalog olacağı zaman sadece hükümet ve muhalefet arasında değil; bilakis Suriyeli bütün parti ve varlıklar arasında olması gerekmektedir. Bu bir, ikincisi ise; En nihayetinde varmak istediğin hangi çözüm olursa olsun halk oylaması yoluyla halka dönmen gerekecek, çünkü bununla anayasa ve siyasi sistemi değiştirmekle birlikte daha başka şeylere dönmen gerekecek, dolayısıyla buna karar verecek olan tek taraf Suriye halkıdır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı el Esad; sözü edilen ‘geçiş sürecini’ destekleyecek seçim yapılmadığı ve Suriye halkının onayını almadığı takdirde herhangi bir siyasi geçiş sürecinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Bunun siyasi çözüm yönünde görüşmelerin yapılmaması anlamına gelip gelmediği konusunda ise el Esad; “Kesinlikle hayır. Suriye hükümeti Rusya’ya gidecek ve görüşmelerde bulunacaktır” cevabını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.