Beşar Esad: Radikalizm ve Cinayetler, Suud Rejiminin Ortadoğu Bölgesi İçin Uğursuz Bir Mirasıdır

  • 20 Nisan 2015
  • 796 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Radikalizm ve Cinayetler, Suud Rejiminin Ortadoğu Bölgesi İçin Uğursuz Bir Mirasıdır

Suriye cumhurbaşkanı, radikalizm ve cinayetin, Suudi Arabistan yönetiminin Ortadoğu bölgesi için uğursuz mirası olduğunu bildirdi.

Esad İsveç Expressen Gazetesiyle yaptığı ve gazetenin bugün ikinci bölümünü yayınladığı röportajında Suriye’deki son durumlara ve uluslar arası gelişmelere ışık tutan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Sudi Arabistan’ın da ayrılıkçı ve etnik bir politika izlediği için er veya geç kendisinin de bu bataklığa saplanacağını söyledi.

Esad, IŞİD ve Nusra Cephesinin Suriye’de birçok bölgeyi ele geçirmeleri gölgesinde Suriye’de durumun tehlikesine ilişkin soruya cevabında; terörün her zaman ve her yerde tehlikeli olduğunu belirtti.

Suriye ve Irak’ta eğitim alan radikal teröristlerin Avrupa ülkelerinde bulundukları terör eylemleri ve bunun tekrarlanması ihtimaline ilişkin soruya cevabında Esad; Suriye’nin ilk baştan beri fay hattından ibaret olduğuna ve bu fay hattını sarsmanın uzak yansımaları olacağına dikkat çektiğini hatırlattı.

O sıralarda Suriye’nin bundan neyi kastettiğinin anlaşılamadığını belirten Esad; Suriye’nin elli yıldan fazla bir süredir bu teröristler hakkında deneyim sahibi olduğunu, fakat kimsenin bu konuyu ciddiye almadığını ifade etti.

Esad onlarca yıldır Avrupa devletlerinin muhtelif bölgelerinde meydana gelen terör eylemlerinin, Suriye’de mevcut terörden farklı olmadığını söyledi.

Esad sonuç itibarıyla terörü finanse eden Suudi Arabistan ve Katar’ın yanı sıra onları destekleyen ve güvenli barınak yada geçit temin eden Türkiye’deki rejime sınır koyulmadıkça terör tehlikesinin bir çığ gibi büyümeye devam edeceğine dikkat çekti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.