Beşar Esad: Teröristler Vadiyi Berdi bölgesinde ateşkesi ihlal etmeyi sürdürmekteler

  • 09 Ocak 2017
  • 1.056 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Teröristler Vadiyi Berdi bölgesinde ateşkesi ihlal etmeyi sürdürmekteler

Suriye cumhurbaşkanı, ordunun Vaediyi Berdi bölgesinde çatışmaya girmesinin nedeninin ateşkesin teröristler tarafından ihlal edilmesi olduğunu bildirdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün sabah saatlerinde Asamble üyesi Thierry Mariani başkanlığında Suriye’yi ziyaret eden Fransa Ulusal Asambleden üyeler ve aydınlardan oluşan Fransız bir heyeti kabul etti.

Halep Kentine ziyaretleri sırasında dün Halep Havalimanı yakınlarında teröristler tarafından saldırıya maruz kalan Fransız heyetin selametinden emin olan el Esad; Suriye halkının altı yıla yakın süredir bölgesel ve Batılı devletler tarafından muhtelif tür destek alan bu teröristlerin saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekti. El Esad bu teröristlerin saldırıları sonucunda on binlerce Suriyelinin yaşamını yitirdiğini, altyapı ve hizmet kurumlarının da sabote edildiğini kaydetti.

Fransa’nın Suriye konusunda izlediği politika konusunda ise Cumhurbaşkanı el Esad; Paris’in mevcut süreç içinde izlediği politikanın, Suriye’de savaşın gerçeğinden tamamen uzak olduğunu vurguladı. El Esad; Paris’in sadece bölge halklarına değil, Batılı devletlerin halklarına da ciddi bir tehlike teşkil edecek hale gelen terörü desteklemekle Suriye ve bölgede durumların tırmanmasına ve terörün yayılmasına yol açtığının altını çizdi. Sözlerine devam eden el Esad, bunun ne Fransa halkı başta olmak üzere hiç kimsenin çıkarlarına hizmet etmediğinin altını çizdi.

Fransız konuk heyet üyeleri ise özellikle Halep olmak üzere Suriye’ye bulundukları ziyaretlerinde Suriye ve halkının maruz kaldığı savaşın gerçeğini irdelemelerine büyük bir katkı sağladığının altını çizdi. Gördükleri durumlarda sahada büyük bir ilerlemeye tanık olduklarını ifade eden heyet üyeleri; tüm bunların Suriye halkı ve ordusunun teröre karşı mücadele gücüyle birlikte güvenlik ve istikrarı yeniden sağlama güçlerini net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.