Beşar Esad: Teröristlere Desteğini Kesmesi Yönünde Türkiye’ye Hiçbir Baskı Yapılmadı…

  • 26 Ocak 2015
  • 763 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Teröristlere Desteğini Kesmesi Yönünde Türkiye’ye Hiçbir Baskı Yapılmadı…

Terörle mücadelenin sadece askeri yönde sınırlı olmadığının altını çizen Beşar el Esad; politik yönün de büyük önem taşıdığını belirtti.

IŞİD ve diğer radikal terör gruplarının Türkiye ile sınırlar boyunca varlıklarına dikkat çeken el Esad; bunun da Türkiye’deki rejimin bu radikal örgütlere desteğini açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. El Esad buna rağmen Türkiye’deki rejimin IŞİD ve diğer radikal gruplara para ve askeri desteğini kesmesi için ABD’nin hiçbir harekette bulunmadığını belirtti.

El Esad Amerikalıların bizzat kendilerinin ‘IŞİD’e karşı savaşta hava operasyonlarının yeterli olmadığını ve kara güçlerinin olması gerektiğini’ söylediklerine dikkat çekerken, bu kara güçlerin mahiyetini sorguladı.

Cumhurbaşkanı el Esad Suriye toprakları üzerinde bulunabilecek yegane güçlerin Suriye ordusu olduğunun altını çizdi.

ABD’den ne istediğine ilişkin soruya cevabında ise el Esad; işbirliğinde kanunlara bağlı kalmakla birlikte karşılıklı saygının olması gerektiğini vurguladı.

Sözlerine devam eden el Esad; ABD’nin aynı zamanda teröre desteklerini kesmeleri amacıyla Türkiye hükümeti, Suudi Arabistan ve Katar’a baskı uygulaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı el Esad egemen ve bağımsız herhangi bir devletin toprakları üzerinde gerçekleştirilecek herhangi bir operasyonda önce o devletin hükümetinden izin almanın gereğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.