BeÅŸar Esad’ın danışmanından batı ve batılı medyaya sert eleÅŸtiri

  • 29 Ekim 2016
  • 1.056 kez görüntülendi.
BeÅŸar Esad’ın danışmanından batı ve batılı medyaya sert eleÅŸtiri

Esad’ın siyasi ve basın danışmanı Büseyna Åžaban, ülkesi gerçeklerinin bilerek saptırıldığı için batı medyası ve batı devletlerini eleÅŸtirdi.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban Batılı bir kısım medya araçlarının Suriye’ye ilişkin gerçekleri kasıtlı bir şekilde çarpıttığını belirtti.

Moskova’da ‘Ulusal Uzlaşma ve Suriye’nin Geleceği’ başlığı altında düzenlenen uluslar arası bilimsel konferansta; uluslar arası kimi medya araçlarının Suriye’de yaşananlara ilişkin geçekleri kasıtlı olarak çarpıttıklarını ifade derken, ABD koalisyonunun işlediği suçları Suriye ve Rusya’ya yıkmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Şaban Suriye ve Rusya’nın BM ve ona tabi kurumlarla tam bir işbirliği içinde olduklarına dikkat çekti. Fakat ABD ve koalisyonunun BM ya da Suriye’nin izni olmaksızın Suriye’de altyapı ve hizmet kurumlarını bombaladıklarına vurgu yapan Şaban, bu güçlerin şu ana dek Suriye’de 300’den fazla okul ve hastaneyi imha etmelerine rağmen şu ana dek hiçbir kınama ya da suçlama yapılmamasının mantıksızlığına işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.