Beşar Esad’ın İmam Seyyid Ali Hamanei İle Görüşmesi Dünya Basınında Geniş Yankı Buldu

  • 26 Şubat 2019
  • 1.985 kez görüntülendi.
Beşar Esad’ın İmam Seyyid Ali Hamanei İle Görüşmesi Dünya Basınında Geniş Yankı Buldu

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın dün sabah Tahran’da Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile yaptığı görüşme dünya ve bölge basınında geniş yankı buldu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün Tahran’a gelerek, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Esad’ın Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile ziyareti uluslararası ve bölgesel medyada geniş yankı buldu.

Kimi medya görüşmeyi acil olarak verirken kimi medya görüşmenin önemi üzerinde durdu.

Esad’ın Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile yaptığı görüşme, TRT, Anadolu Haber Ajansı, CNNtürk, Cümhuriyet, Hedefhalk, Milliyet, Habertürk, T24 gibi, Türkiye’nin televizyon kanalları ajans, gazeteleri, siteleri ve medyasında yankı buldu.

TRT, Esad’ın Tahran’da İran lideri ve cumhurbaşkanı ile görüştüğüne dikkat çekti.

TRT, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Esad’ı Soçi zirvesinin sonuçları hakkında bilgilendirdiğini aktardı.

Bu bağlamda, Anadolu Haber Ajansı, Suriye lideri Beşşar Esad, İran lideri ve Cumhurbaşkanı ile Tahran’da bir araya geldiğine işaretle, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin görüşmede Esad’e olan desteğini yinelediğini yazdı.

Milliyet gazetesi de Esad’ın Tahran ziyaretine dikkat çekerek, görüşmede Suriye’ye verdikleri desteğin süreceğini kaydeden İran liderinin, İran ve Suriye’nin stratejik ortaklar olduğunu söylediğini ve iki ülke arasındaki mezhebi ilişkilerin ve bundan kaynaklı gerçekleşen gidiş-gelişlerin de yakınlaşmada önemli rol oynadığını kaydettiğini belirttiğini aktardı.

Sputnik Türkiye Haber Ajansı da, Esad’ın İran’ın lideri Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile de bir araya geldiğini, görüşmede tarafların bir dizi batılı ülkenin gerilimi tırmandırma politikasına ve başta Suriye ve İran olmak üzere bölgeyi kaosa sürükleme çabalarına karşı direnmeye devam etme niyetinde olduklarını vurguladığını yazdı.

Reuters Haber Ajansı, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Şam’ın en yakın müttefiği olan Tahran’a geldiğine temasla, Esad’ın İran lideri ve cumhurbaşkanı ile görüştüğünü yazdı.

Almanya Deutsche Welle Haber Ajansı da, Suriye Cumhurbaşkanı’nın Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüşmesini haber yaparak, İran liderinin Suriye’nin Amerika, Avrupa ve bölgesel müttefiklerinden oluşan büyük koalisyon karşısında direnerek zafer elde ettiğini söylediğini bildirdi.

El- Arabiye haber kanalı da, Esad’ın İran lideri ve cumhurbaşkanına Tahran’ın Şam’a yardımlarından dolayı teşekkür etmek için Tahran’a geldiğini duyurdu.

El-Cezire haber kanalı ise Esad’ın Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüşmesini haber yaparak, İran liderinin Esad ile görüşmede, İran’ın Suriye’ye desteğinin Amerika ve İsrail’in politikalarıyla mücadelede direniş cephesine desteği olduğunu ifade ettiğini bildirdi.

Lübnan el Minar televizyon kanalı, Suriye Cumhurbaşkanı’nın İslam İnkılabı Rehberi ile yaptığı görüşmeyi yayınlayarak, İmam Hamanei’nin Tahran’da Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı ağırladığını belirterek, Suriye Cumhurbaşkanı’nın Tahran’da İranlı yetkililerle iki ülkenin stratejik derinliği konusunda görüş teatisinde bulunduğunu belirtti.

Lübnan el-Cedid kanalı da Beşar Esad’ın Tahran’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, İran lideri ve cumhurbaşkanı ile görüştüğünü duyurdu.

Sky News da Esad’ın Tahran’a gelerek İran lideri ve cumhurbaşkanı ile görüştüğünü bildirdi.

Yemen el Mesire televizyon kanalı da, İran liderinin Esad ile görüşmede, Suriye’nin zafer ve Amerika ve bölgedeki uşaklarının yenilgi sırrının Suriye cumhurbaşkanı ve milletinin dayanıklılığı olduğunu söylediğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.