Beşer Esad Abdüllehyan ile Görüştü

  • 03 Eylül 2015
  • 843 kez görüntülendi.
Beşer Esad Abdüllehyan ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdüllehiyan ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.
Suriye halkı ve tüm bölge halkları açısından ciddi bir tehdit teşkil eden tehlikelerin ele alındığı görüşmede; terörle mücadele ettiklerini iddia eden kimi devletlerin muhtelif adlandırmalar altındaki terör örgütlere destekleri nedeniyle yayılan terörle mücadele yolları ele alındı. Aynı zamanda Suriye’deki krizin siyasi yollarla çözülmesi amacıyla bölgesel ve uluslar arası düzeyde öne sürülen düşünceler de incelendi.
Cumhurbaşkanı el Esad Suriye’de krizin çözümü amaçlı İran temasları ve çabalarının Suriye tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirirken, Suriye halkının bölge halklarını destekleyen İran’ın rolüne güvendiğini söyledi.
Suriye ve halkına desteğini sürdürmekle birlikte Suriye halkının kendi geleceğini kendi elleriyle herhangi bir dış müdahale olmaksızın belirleme hakkını desteklemede İran’ın kararlılık ve özenini ifade eden Abdüllehyan; Suriye’de istikrarın sağlanması ve terörle mücadeleye katkı sağlayacak hiçbir çabadan geri kalmayacağını vurguladı. Abdüllehyan bu hedefler doğrultusunda Suriye hükümeti ile İran arasındaki koordinasyonun sürdürülmesi önemine işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.