Besine Şaban: Suriye toprakları ve petrolü Amerika ve Türkiye elinden kurtarılacaktır

  • 28 Aralık 2019
  • 4.297 kez görüntülendi.
Besine Şaban: Suriye toprakları ve petrolü Amerika ve Türkiye elinden kurtarılacaktır

Suriye cumhurbaşkanlığı medyatik ve siyasi işler danışmanı Besine Şaban, Suriye toprakları ve petrolünün Amerika, Türkiye ve herhangi başka saldırgan gücün elinden kurtarılacağına vurgu yaptı.

Beşar Esad’ın siyasi danışmanı Besine Şaban Lübnan’ın El Meyadin kanalına verdiği demeçte bugün Amerika’nın tarih boyunca hep milletlerin servetini gasp etmesine değinerek şöyle bir açıklamada bulundu: “Amerika başkanı Donald Trump açıkça Irak ve Suriye’nin petrolünü istediğini belirtiyor. Trump ülkelerin milli egemenlikleri ve uluslararası kurallara hiçbir şekilde önem vermiyor ve buna saygı duymuyor. ”

Beşar Esad’ın danışmanı Amerika’nın Suriye’nin milli egemenliğini ihlal ederek bu ülkenin petrolünü çaldığını belirterek şunları kaydetti: “Suriye hükümeti Amerika’nın Suriye kaynaklarını ve petrolünü çalması karşısında yasal girişimlerde bulunmuş ve uluslararası düzeyde Amerika’yı bu hususta şikayet etmiştir. ”

Besine Şabah Suriye hükümetine kimyasal silah kullanımı ithamların yöneltilmesine devam edilmesi hususunda da şöyle bir hatırlatmada bulundu: “Uluslararası medyalar da Suriye aleyhindeki savaşı yönetenlerin elinde. Kimyasal silah kullanımı ile ilgili yayımlananlar ise kimyasal silahların kullanılmasının yasaklanması örgütünün itibarsızlaşmasına yol açmıştır. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.