Beşşar Caferi: ABD, 19 Bölgede Teröristleri Eğitiyor

  • 26 Haziran 2018
  • 1.784 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: ABD, 19 Bölgede Teröristleri Eğitiyor

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, dün BM Güvenlik Konseyi’nin Ortadoğu gündemiyle düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada; Suriye’nin 8 yıldır çetin terörizm savaşına maruz kaldığını, bu savaşta belli ülkelerin Suriye’deki durumu miltarize etmek amacıyla milyarlarca dolar harcayıp, silahlı terör örgütlerini finanse ettiklerini ifade etti.

Caferi ayrıca; ABD’yi Suriye, Ürdün ve Irak üçgeninde yer alan Rakban Kampı ve Tenf bölgesi başta olmak üzere Suriye topraklarında kendi işgali altındaki 19 üste teröristleri eğitip, donatmakla suçladı.

Suriye’nin BM Temsilcisi ayrıca, bazı ülkelerin Suriye’de kimyasal silah kullanılması olaylarıyla ilgili sahte ve yalan deliller hazırlamak ve raporları manipüle etmeye ve insani yardım dosyasını siyasileştirmeye devam ettiklerine temasla, bir kez daha Şam’ın kimyasal silah kullanmadığına vurgu yaptı.

Caferi, Suriyelilerin terörizm karşısında durarak, topraklarının büyük kısmından teröristleri kovduklarını ve bu hedef için asla taviz vermeyeceklerini ve terörizmi yenip, işgalciyi Suriye topraklarının her bir karışından çıkaracaklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.