Beşşar Caferi: Amerikan Koalisyonunun Suriye’deki Varlığının Amacı Ordunun Başarılarının Engellemektir

  • 18 Nisan 2018
  • 1.073 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: Amerikan Koalisyonunun Suriye’deki Varlığının Amacı Ordunun Başarılarının Engellemektir

Suriye’nin BM temsilcisi yaptığı açıklamada şunları söyledi: Amerika’nın Suriye’ye gelmesindeki amaç hiçbir zaman terörizmle mücadele olmadı, asıl amaç IŞİD terör örgütüne destek vermek ve Suriye ordusunun ilerleyişini engellemekti.

Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’nin Rakka kentindeki insani durumu değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantısında şu açıklamalarda bulundu: Rusya’ya Amerikan koalisyonu tarafından yok edilen Rakka’daki durumun değerlendirilmesi amacıyla toplantı talebinde bulduğu için teşekkür ederiz.

Caferi, Rakka ile ilgili şu ilamda bulundu: Bu şehir yeniden yapılandırılmalıdır. Bu şehre hizmet ulaşımı şuan oldukça zayıftır. Rakka’da yaşananlar uluslararası koalisyonun işlediği cinayetlerin sadece bir örneğidir, onların hedefi bir gün bile terörizmle mücadele olmadı, asıl hedefleri Suriye ordusunun ilerleyişini engellemek ve IŞİD terör örgütüne destek vermekti.

Suriye temsilcisi daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Suriye hükumeti Duma’ya araştırma ekibinin gitmesi için gereken adımları atacaktır ve bu ekip Salı günü Şam yerel saatiyle saat 3’te Duma’ya girdi. Bu ekip görevine başladı ve ekibin girişinin ertelendiğine ilişkin tüm haberler asılsızdır. Amerika, İngiltere ve Fransa Suriye’ye saldırarak terörizme destek verdiklerini ispatladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.