Beşşar Caferi: İsrail Rejimiyle mücadeleye devam edeceğiz

  • 07 Nisan 2018
  • 1.348 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: İsrail Rejimiyle mücadeleye devam edeceğiz

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bağlantısız Ülkeler Hareketi dışişleri bakanlarının 18. Dönem toplantılarına katılan Suriye heyeti başkanı Beşşar Caferi, Suriye devleti ve halkının Golan tepelerinin işgalden kurtarılmasına ve kendi hakları geri alınmasına kadar siyonist İsrail rejimi aleyhindeki mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bağlantısız Ülkeler Hareketi dışişleri bakanlarının 18. Dönem toplantılarına katılan Suriye heyeti başkanı Beşşar el Caferi, harekette bulunan bir kısım devletlerin asılsız bahaneler ve gerekçeler altında hareketin ilkelerinden saptıklarını belirtti.

Caferi Suriye adına yaptığı konuşmada harekette üye bir kısım devletlerin Batılı devletlerin ajandalarında edat olarak hareket ettiklerini belirtti. Bu ülkelerin Suriye başta olmak üzere farklı devletlerde ve bölgelerde izledikleri tutumlara dikkat çeken Caferi; hareketin ilkeleri ve misakına geri dönmeleri gereğinin altını çizdi.

Konferansın uluslar arası barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınmayı pekiştirme sloganı altında düzenlendiğine dikkat çeken Caferi; bu hedefin gerçekleştirilmesi için ciddi, dürüst ve tarafsız ortak bir tutum sergilenmesini gerektirdiğini belirtti. Caferi bu hedefi sabote eden en önemli faktörün terörün edat olarak kullanılması ve desteklenmesinin yanı sıra bir kısım devletlerin hegemonya ve sömürü planlarına sahip olmaları olduğuna vurguladı.

Terörle mücadelede başarı yolunun herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Caferi; bunun için uluslar arası ilgili kararların dürüst, tarafsız ve ciddi bir şekilde hayata geçirilmeleri olduğunun altını çizdi. Caferi terörle mücadelede çifte standartlı politikalardan uzak durulması, egemen devletlere karşı savaşta edat olarak kullanılmaması, terörün iyi ya da kötü olarak tanımlanmasına son verilmesi ve teröre desteğin kesilmesi öneminin altını çizdi.

Suriye ve halkına yönelik yıllardır sürdürülen savaşın gerçekleri ve asıl hedefine dikkat çeken Caferi; temel amacın Filistin davasını İsrail lehine tasfiye etme, Suriye’nin Golan topraklarındaki haklarından cayma, bölge devletleri ve halklarının parçalanıp zayıflatılmaları ardından hegemonyaya alınma ve sömürülmeyi amaçladığını belirtti.

Caferi Suriye’nin hiçbir koşul altında meşru hakları ve haklı davalarından kesinlikle caymayacağının bir kez daha altını çizdi.

Suriye ve halkına yönelik savaşta gerçeklerin nasıl çarpıtılıp dünya kamuoyunun aldatıldığına işaret eden Caferi; bu sava ve akıtılan kanlara son vermenin yegane yolunun teröre her türlü desteğin kesilip Suriyelilerin kendi aralarında diyalog yoluyla siyasi yollarla olması gereğini bir kez daha vurguladı.

Suriye’deki insani durumlar konusunda ise Caferi; bir kısım tarafların Suriye halkı için timsah gözyaşları dökerek gerçekleri çarpıttıklarını ve insani durumların siyasi ticaretini yaptıklarını belirtti.

Caferi Suriye hükümetinin herhangi bir dış müdahale olmaksızın diyalog yoluyla siyasi çözüm çabalarına bağlılığını bir kez daha ifade ederken, Suriye topraklarının her karış toprağını terör ve düşman güçlerden kurtarıp toprak bütünlüğünü ve halkının selametini koruma kararlılığının da bir kez daha altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.