Beşşar Caferi: Rusya, Türkiye ve İran müzakereleri sonucunda Ankara’nın askerlerini çekmesini umuyoruz

  • 06 Nisan 2018
  • 1.033 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: Rusya, Türkiye ve İran müzakereleri sonucunda Ankara’nın askerlerini çekmesini umuyoruz

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Rusya, Türkiye ve İran’dan oluşan üçlü mekanizmanın Ankara’ya askerlerini çekme konusunda nüfuz etmesini umduklarını söyledi.

Bakü’de Bağlantısızlar Hareketi zirvesi kapsamında Sputnik’e demeç veren Caferi, Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılan müzakereler sonucunda Ankara’nın askerlerini çekmesini umduklarını belirtti.

“Astana anlaşmalarına göre Türkiye’nin İdlib’deki terör örgütlerini gözetlemek ve denetlemek için hafif silahlı polis göndermesi gerekiyordu” diye devam eden Caferi, ancak Türkiye’nin bunun yerine asker gönderdiğini ve Astana anlaşmalarını ihlal ettiğini öne sürdü.

Caferi’ye ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme planları soruldu. Suriyeli diplomat, Washington’dan bu konuda henüz resmi bilgi almadıklarını belirtti.

Suriyeli diplomata göre Ankara ve Washington, Şam’a karşı saldırgan bir politika izliyor.

Türkiye ve ABD’nin Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini savunan Caferi, “Suriye’de çözüm ancak egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkelerine dayanabilir. Uluslararası toplumu, bu iki ülkenin politikalarını kınamaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.