Beşşar Caferi: Suriye kendisine yapılan saldırıya dostlarıyla birlikte uygun cevabı verecek

  • 15 Nisan 2018
  • 938 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: Suriye kendisine yapılan saldırıya dostlarıyla birlikte uygun cevabı verecek

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi; ABD, İngiltere ve Fransa’nın BM daimi temsilcilerinin Suriye’de kimyasal madde üretim merkezlerini bombaladıklarını iddia etmelerini eleştirdi.

Caferi, BM Güvenlik Konseyinin dün Rusya’nın talebi üzerine düzenlediği toplantıda ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırılarını tartıştığı oturumda; söz konusu devletlerin Suriye’de gerçekten kimyasal madde üretim merkezlerini bombaladıkları iddialarının aslı gerçeği olmadığını belirtti.

Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü OPCW’nin Şam kırsalı Duma Kentinde yine aslı gerçeği olmayan kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak için gönderdiği ekibin üçlü saldırıda bombalanan yerleri inceleyebileceğine dikkat çeken Caferi; ABD, İngiltere ve Fransa’nın iddialarının ne derecede doğru olduğundan emin olmanın mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Caferi OPCW’ye tabi ekibin Suriye’ye gönderilmesinin, saldırının yapılması için kasıtlı olarak bir gün geciktirildiğine dikkat çekti. Suriye’nin hiçbir şekilde kendi geleceğinin  belirlenmesine dış müdahalenin olmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Caferi; Suriye’nin kendisine yapılan saldırıya müttefikleri ve dostlarıyla birlikte uygun cevabı vereceğinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini ifade etti.

Caferi ABD, İngiltere ve Fransa’nın özellikle Doğu Ğuta’da olmak üzere yıllardır maşa olarak kullandıkları radikal terörün Suriye ordusu karşısında ağır hezimete uğramalarının intikamını almak için direk saldırıda bulunduklarına dikkat çekti. Suriye’nin saldırı karşısında meşru hakkını kullanarak karşılık verdiğini belirten Caferi; hava savunma güçlerimizin düşman füzelere başarıyla karşı koyup büyük çoğunluğunu hedefe ulaşmadan önce imha ettiklerini vurguladı.

Caferi saldırgan devletlerin Suriye’ye saldırmadan önce tutumlarını tırmandırdıklarına dikkat çekerken, radikal teröre karşı etkin savaş veren Suriye ordusunu hedef almak için kimyasal silah kullanımı iddialarını öne sürdüklerini söyledi.

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Caferi; Suriye ve halkına karşı yapılan üçlü saldırıyı destekleyen devletleri eleştirirken, Suriye ve halkına karşı yedi yıldır uluslar arası terörü destekleyen tutumlarıyla bilinen bu devletlerin şu an bu saldırıyı desteklemelerinin garipsenmediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.