Beşşar Esad: ABD, Avrupa ve İsrail, teröristleri destekliyor

  • 13 Mart 2017
  • 1.547 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: ABD, Avrupa ve İsrail, teröristleri destekliyor

Batılı gazetecilere konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Avrupa ve ABD’nin Suriye’de teröristlere destek verdiğini ve siyasi sürecinilerlemesi için hiçbir eylemde bulunmadığını iddia etti.

“Suriye’de terörist saldırılarının ardı kesilmiyor. Teröristler var oldukça Suriyeliler güvende olamaz. Ancak soru şu, teröristlere kim destek veriyor?” diyen Esad, Avrupa’yı işaret etti.

Beşşar Esad, devam etti: “Bu soruyu, Suriye’nin dağılmasına ve terörün yayılmasına izin veren, Avrupa’yı istila eden göç dalgası ile meyvelerini toplayan Batılı hükümetlere sormak lazım. Avrupa’yı ve merkezinde ABD’nin yer aldığı Batı’yı konuşacak olursak, şimdiye kadar rolleri teröristlere destek vermekten ibaretti. Siyasi süreç için herhangi bir şey yapmadılar, onlar sadece konuşuyor.”

‘İSRAİL SURİYELİ ASKERLERE SALDIRIYOR’

İran’ın Suriye’de olumlu bir rolü olduğunu ifade eden Suriye devlet başkanı, İsrail’in tam aksine hem ‘teröristlere lojistik destek sağladığını’, hem de sınırdaki Suriyeli askerlere ‘doğrudan saldırılar gerçekleştirdiğini’ vurguladı.

‘TERÖR YENİLMEDEN SURİYE’NİN SİYASİ GELECEĞİNİ KONUŞMAK BİR LÜKSTÜR’

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye’nin gelecekti siyasi yapısını nasıl gördüğünü soran gazetecilere, “Ben Suriye’yle ilgili kendi görüşümü söylemektense Suriyelilerin ülkemiz için ne gördüklerini söylemeyi daha uygun buluyorum. Bu nedenle diyalog gerekli, ancak şimdiden bunu konuşmak için erken. Suriye halkı için öncelikli konu terörizmle mücadeledir. Birkaç dakika sonra öldürülebileceksen, şu an siyaseti konuşmak bir lükstür” yanıtını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.